Naar het Tropenmuseum.

Zonnebloem afdeling

Het andere bedrijfsuitje, aangeboden door KakesWaal taxatie-expertise uit Zaandam en de niet aflatende inzet van de medewerkers/partners.

Onderwerp: Het andere bedrijfsuitje zaterdag 9 juli 2016

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Rond 12.30 uur waren, Koos, Mirella, Kees, Margreeth, Linda, Dick , Mérita, Gerrit, Robert en Francien aanwezig bij het Tropenmuseum in Amsterdam om de groep van de Zonnebloem uit Lelystad te ontvangen.

Even was het spannend, want waar waren de rolstoelen? Hebben we voor niets de rolstoelinstructie uit ons hoofd geleerd. Gelukkig kwam het snel weer goed, want de vrachtwagen met de stoelen had het Tropenmuseum gevonden.

Nadat iedereen plaats had genomen in de rolstoelen werden we heel vriendelijk verwelkomd in het museum. Omdat de groep rolstoel personen wat groot was voor de personenlift werden we vervoerd met de goederenlift.

Hilariteit al om, want we moesten door opslag- en klikoruimtes manoeuvreren met de rolstoelen om de lift te bereiken.

In het restaurant hebben wij onder het genot van een kop koffie/thee met een heerlijk stuk appelgebak kennis met elkaar kunnen maken.

Daarna werd de groep in tweeën gesplitst om onder begeleiding van twee gidsen een enorm leuke en interessante rondgang door het museum te maken.

Het laatste uur mochten we zelf nog even door het museum zwerven. We hebben mooie en indrukwekkende dingen gezien (vraag dat maar aan de dames!!!) en zijn wij getuige geweest van een rolstoelrace van Kees en zijn race partner.

Als de Zonnebloem gasten niet met ons mee waren gegaan, hadden vele van ons nooit een bezoek gebracht aan het Tropenmuseum. Niet alleen de tentoonstellingen zijn indrukwekkend, maar ook het gebouw is schitterend.

Tot slot hebben we met z'n allen een drankje gedronken en nog even na kunnen babbelen. Ook aan deze gezellige dag kwam een einde.

Na een laatste keer met de goederenlift naar de begane grond te zijn gebracht, is buiten nog een groepsfoto gemaakt van een groep die heeft genoten. (Dat was ook af te lezen van hun gezichten) De taxi's stonden al klaar om de gasten weer naar Lelystad te brengen. Na iedereen te hebben uitgezwaaid zijn ook wij met een voldaan gevoel weer huiswaarts gegaan.

De vrijwilligers van de Zonnebloem Lelystad die alles zo goed hebben voorbereid, BEDANKT voor deze onvergetelijke dag!

Wij bedanken ook de medewerkers van het Tropenmuseum die ons zaterdag zo gastvrij hebben ontvangen, want niets was hun te veel.

Met vriendelijke groet,
Francien Evers
 

Afra de Boorder

0683892327
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen