Dagtocht "Schoorlse duinen"

20180906143514jpg

Met het elektrisch treintje door de duinen.

Op  6 September ging onze afdeling van de Zonnebloem naar Schoorl om daar met een elektrisch treintje door het duingebied te rijden.

De bus was lekker op tijd en konden we rustig instappen, we hebben meestal dezelfde chauffeur, Jan. en die weet van aanpakken.
Onderweg bij de dijk moesten we even stoppen want we moesten nog een gast oppikken want er was wat met de taxi fout gegaan.

Op weg naar Noord-Holland vertelde Afra heel enthousiast een hoop dingen over haar geboorte grond en we hingen aan haar lippen.
Onderweg begon het te regenen maar…….toen we bij het restaurant waren was het gelukkig droog maar ……daar hield het geluk al op want het restaurant ligt op een duin en de slagboom had het heen en weer. Dus we moesten zelf naar boven de klucht op en dat viel niet mee maar met vereende krachten kwamen we boven.

In het restaurant stond de heerlijke koffietafel al klaar en met elkaar eten is altijd gezellig, de tijd vliegt en we moesten weer de duin af waar het treintje voor ons klaar stond. Even een plasje doen beneden stond de chauffeur al klaar om mee te helpen om iedereen een goede zitplaats te geven.

Onderweg stopte het treintje af en toe en ging de chauffeur ons vertellen over het duin gebied en over de bomen en ook de rode bosmieren die bijten en hoge bovengrondse nesten maken met vaak meerdere koninginnen. 

Het was leuk en leerzaam en dat het weer begon te regenen maakte ons niet uit. Wij zaten hoog en droog alleen de chauffeur werd nat maar dat deerde hem niet het was heel gezellig in het treintje, hij maakte veel grapjes waar we hartelijk om moesten lachen.
Toen we weer terug bij het restaurant waren vonden we het toch te veel om weer naar boven te gaan.
Het goeie idee was dat we in de bus onze koffie en thee gingen drinken met heerlijke zelfgemaakte appeltaart welke nog warm was.

Vanuit het restaurant kwamen de dames met heel veel koffie- en theekannen ons bedienen dat was wel heel bijzonder, knus en gezellig het was een goeie oplossing.

Om zes uur waren we weer in Lelystad en iedereen was tevreden en voldaan na zo'n hele leuke dag.

Groet van een vrijwilliger

Afra de Boorder

0683892327
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen