Met de Ecokar door de Oostvaardersplassen.

img-20190904-wa0007jpg

Ondanks het slechte weerbericht toch naar de Oostvaardersplassen.

Een dagje op stap in de Oostvaardersplassen.

Bij aankomst hebben wij lekker genoten van koffie/thee en een plak cake. Waarna wij naar de fimzaal gingen om een film te kijken over de Ovp tot 2017. Daar waar alles nog goed was en er geen dieren afgemaakt hoefden te worden. De heckrunderen, edelherten en konikpaarden houden met hun gegraas elk op hun eigen manier een deel van de Ovp open. Daar profiteren de (moeras)volgelsoorten van. Ze zijn dus van grote waarde voor de natuur in de Ovp. 
In het nieuwe beleidskader heeft Staatsbosbeheer de opdracht gekregen om de aantallen grote grazers te verminderen zodat er het hele jaar rond voldoende voedsel aanwezig is voor alle grazers.

Vervolgens met z'n allen de ecokar in en een mooie grote ronde gereden door de plassen met verhale van de boswachter. We hebben een grote groep Konikspaarden en de Heckrunderen hebben gezien. 
De gasten vonden het heel indrukwekkend om dit van zo dichtbij te zien en mee te maken.Ze hebben het ondanks de regen het heel leuk gevonden gezien hun enthousiaste reacties.
Het was wat later geworden dan gepland door een kleine storing met de ecokar.
Al met al ondanks het slechte weer hebben wij en de gasten ontzettend genoten.

Groetjes van de Zonnebloem vrijwilligers Mandy & LaiJing

Afra de Boorder

0683892327
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen