Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Aan de slag bij de Zonnebloem

De introductiecursus ‘Aan de slag bij de Zonnebloem’ is bedoeld voor nieuwe vrijwilligers die geen bestuurswerk binnen de afdeling (gaan) verrichten.

De planning is dat de cursus op 16 september gegeven wordt in de kantine van de Sporthal Eikenrode. Tijd volgt later.

 

Graag z.s.m. opgeven of je wel of geen interesse hebt. Mis je een onderdeel of zou je graag wat meer over een ander specifiek onderdeel willen weten, laat het dan ook even weten. Misschien kunnen we zelf wel hier voor zorgen.

 

=====================================================

Introductiecursus Aan de slag bij de Zonnebloem

De cursus bevat algemene informatie over de Zonnebloem: hoe ziet het werk van een Zonnebloemvrijwilliger eruit, hoe zit de vereniging in elkaar en wat zijn de beleidslijnen voor de komende jaren? Daarnaast gaan we uitgebreid in op een belangrijke activiteit van de Zonnebloem: het bezoekwerk.

De cursus wordt verzorgd door een freelance trainer van de Zonnebloem. Hij of zij heeft gedegen kennis van de vereniging. Op verzoek van het Nationaal Bureau hebben de trainers een opleiding gevolgd om de introductiecursus te kunnen geven. De bijeenkomsten worden op aanvraag bij je in de buurt gegeven.

Doelgroep
De introductiecursus ‘Aan de slag bij de Zonnebloem’ is bedoeld voor nieuwe vrijwilligers die geen bestuurswerk binnen de afdeling (gaan) verrichten. Voor vrijwilligers die al langer actief zijn, is de verdiepingscursus ‘Bezoekwerk’ geschikter.

Cursusvorm
De introductiecursus ‘Aan de slag bij de Zonnebloem’ bestaat uit twee dagdelen. De reguliere tijd is van 9.30 uur tot 16.00 uur. Deze cursus kan ook in 2 avonden aangevraagd worden. Het aantal deelnemers voor één groep is minimaal 10 en maximaal 20. Bij kleinere of grotere groepen deelnemers kun je als contactpersoon de mogelijkheden met het Dienstencentrum bespreken.

Programma
Dagdeel 1: aandacht richten op de Zonnebloem als organisatie

 • Welkom en kennismaking
 • De organisatie uitgelicht
 • Focus op de doelgroep
 • Activiteiten van de Zonnebloem
 • Ondersteuning binnen de vereniging

Dagdeel 2: aandacht richten op bezoekwerk

 • Wat is bezoekwerk?
 • Hoe vul je het bezoekwerk in?
 • Praktijksituaties

Richard Stroband

06-12566638
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

 • Sport en spel
 • Kunst en cultuur
 • Buitenactiviteiten
 • Bezoekwerk
 • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken