Kerstviering

img9205jpg

Wat was het weer fijn om samen kerst te kunnen vieren. Een van de gasten, Bep Franssen, schreef een terugblik.

Na wat schravelen door de donkere laan kwamen we bij de locatie MCC Maastricht aan. Onze jassen werden netjes opgehangen en bewaakt. Na plaats genomen te hebben in de groepjes van de leden die elkaar kenden, werd lekker even doorgepraat.

Het restaurant was mooi versierd in een fijne kerstsfeer. Het was gezellig vol. Als je binnenkwam had je meteen het gevoel 'kerstmis'.

Bij het binnenkomen werden wij ontvangen door het bestuur. Het personeel en de muzikant verwelkomden ons ook. Hij was weer geweldig! Muziek en liedjes uit de oude doos. Dat past bij ons oudjes.

Toen volgde iets serieuzer nieuws. Pierre Keulen, al bijna 20 jaar in het bestuur van de Zonnebloem Maastricht aan het Spoor, laat weten dat hij stopt als bestuurslid. Hij blijft gelukkig wel als vrijwilliger nog enkele gasten bezoeken. Een geruststelling voor iedereen dat hij nog niet helemaal afscheid neemt. Pierre werd door de voorzitter Maud Dupont en alle aanwezigen bedankt voor zijn zeer goede werk in onze Zonnebloem. Hij ontving hiervoor onder andere een mooi bronzen beeldje van de Zonnebloem.

Er werd veel gelachen en gezongen. De spontane polonaise was wat minder. Eigenlijk hoort met kerstmis geen polonaise vind ik.

Na de lekkere koffie met gebak en een drankje, genoten we allemaal van het kerstverhaal van Tonnie, het kerstkoor, de muziek en zongen we luid mee. Even na de stilte hoorde je het rammelen van bestek en de borden schuiven. Ja het menu kwam eraan. Al het personeel werd ingezet om zo goed mogelijk samen het oude menu van vroeger - friet met zoervleis- te kunnen nuttigen.

Wij wensen u allen een prettige kerst en een gezond 2023!

Jacqueline Goossens

06-19949922
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?