Busreis naar Nonke Buusjke

img1736jpg

Een mooie en gezellige busrit naar Nonke Buusjke in Schinveld waar we even terug in de tijd gingen.

Met een volle bus en volgwagen met alle rollators, vertrokken we vanaf het station door het mooie Zuid Limburg naar Nonke Buusjke aan de rand van de Schinveldse bossen. Aangekomen op die historische plek met vakwerkhuizen en werkplaatsen uit het begin van de vorige eeuw, werden we door de vrijwilligers ontvangen met koffie, thee en die ochtend heerlijk zelfgebakken vlaai.

We kregen een rondleiding door de geheel gerestaureerde vakwerkboerderij, de bijgebouwen als bakhuis, stroopstokerij, timmerwerkplaats, weefhuis, klompenmakerij en schoenmakerij. En voor vertrek wipten we nog even binnen in het ouderwetse snoepwinkeltje voor een spekje, trekdrop of potje honing. Herinneringen kwamen hierbij weer boven.

De dag werd afgesloten met een lekker etentje in tuinrestaurant Oude Pastorie in Beek. En onze buschauffer Con Gerards zou Con niet zijn om toch ook nog even zijn muziekinstallatie aan te sluiten  en op zijn accordeon nog wat Liburgse liedjes ten gehore te brengen. Dat verhoogde de sfeer, die er toch al goed in zat, nog meer. Er werd gezongen, gedanst en vooral ook veel gepraat en gelachen.

Op terugweg in de bus werd het steeds stiller. Het was een mooie dag geweest. Even nagenieten.

Jacqueline Goossens

06-19949922
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?