Maastrichtse verrassingsmiddag

mestreechter-middagjpg

ER KAN VAN ALLES GEBEUREN ……

Locatie: Wijkcentrum "de Luibe" in de Maastrichtse wijk Oud-Caberg. 

Deze middag heeft een programma dat alleen bekend is bij de vrijwilligers. Er staan de aanwezigen vele leuke, lekkere, mooie en onvergetelijke momenten te wachten. Het zullen een aantal uurtjes met spanning, emotie, plezier en vooral saamhorigheid worden. Wacht maar af ...

Dat was de aankondiging van de middag. Wat de gasten niet wisten (en de betrokkene al helemaal niet), was dat we deze middag de 100e verjaardag van Theo Tijssens groots zouden gaan vieren.

Op 08-10-2023 werd hij geboren.

Terwijl iedereen al binnen was, werd de jarige met een smoes nog even vastgehouden thuis. Er zou iets met het vervoer van OMNIBUZZ aan de hand zijn, daarom was een persoonlijke taxi besteld. Met deze taxi werd Theo naar “de Luibe” gebracht. En toen hij samen met zijn verloofde Erna naar binnen kwam, kreeg hij pas door wat er speelde. Alle aanwezigen zongen hem van harte een “Lang zal hij leven!” toe. Hij genoot zichtbaar van de aandacht en liet zich meenemen naar de voorkant van de zaal, waar een speciale plek voor hem en Erna geregeld was. Op de achtergrond hing de vlag van Maastricht, de stad die hem zo dierbaar is. Tevens was dit het thema van deze middag en veel aanwezigen hadden rood/witte kleding aan.

Inmiddels had iedereen al koffie gehad, met geheel in de stijl van de middag: een koekje met de Maastrichtse ster erop!

Zanger Frans Theunisz en zijn kompaan Karel Verspaget waren al vroeg aanwezig in de zaal en voordat er gezongen werd, nam Frans de taak van quizleider op zich. Toen iedereen binnenkwam lagen er op tafel blaadjes met vragen over Maastricht, die alleen door mensen beantwoord kunnen worden “die al wat langer meelopen”. Frans nam de vragen door en gaf de juiste antwoorden. Verrassend genoeg bleken velen de toch niet zo makkelijke vragen juist beantwoord te hebben. Zo ook de jarige. Hij kreeg 100 punten extra en won zo de prijs van de quiz: 2 mokken met de Maastrichtse ster en spullen om lekker koffie te drinken.

Daarna gingen Frans en Karel “aon de geng” en werd er gezongen en gedanst. Natuurlijk openden Theo en Erna de dans.

Toen er een kleine pauze was, kwam plotseling het team van lokale zender Wat is loos in Maastricht? de zaal binnen. Theo werd toegezongen door de presentator, terwijl zijn begeleider opnames maakte. Daarna volgde een interview en werd er nog een lied gezongen, waarop Theo en Erna dansten. Iets dat de 100-jarige nog altijd goed kan, al laat zijn gehoor hem wat in de steek.

Nadat het tv-team afscheid had genomen, was het tijd voor een versterking van de inwendige mens. Buiten stond inmiddels een frietkraam al een poosje verleidelijke geuren te verspreiden. En nu was het tijd om iedereen van iets lekkers te gaan voorzien. Dat liet niemand langs zijn/haar neus gaan. Frites met zuurvlees, een echte Maastrichtse traktatie! Sommigen hadden zo’n trek gekregen, dat ze daarbij nog een kroket of frikandel namen.

Maar de verrassingen waren nog niet voorbij deze middag. Dit keer was het niets voor de jarige, maar voor de hele afdeling. Namens de RABOBANK,  kwam een mevrouw een cheque van € 364,51 uitreiken. Dit bedrag ontvingen we door onze deelname aan Rabo ClubSupport. Dat geld zullen we goed gaan besteden! Bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft!

Al konden we nog 100 jaar doorgaan, toch kwam er een einde aan deze supermiddag.

Iedereen die heeft meegeholpen om er een onvergetelijke middag van te maken danken we allerhartelijkst!

Enkele foto's van de dag worden hieronder getoond!

Thea Tijssens

0433470848
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Evenementen en festivals
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken