Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Deel 2 - Regio Maastricht organiseerde 4 activiteiten op 1 locatie

vaeshartelt-07-07-2021png

ACTIVITEIT 2: MOBILITEIT.

Locatie: ”Buitenplaats Vaeshartelt”  Weert 9  6222 PG te Maastricht.

Activiteit 2: Op het buitenterrein was er aandacht voor mobiliteit.

Veel Zonnebloemgasten kampen met een verminderde mobiliteit. Om mogelijkheden te  tonen die een hulp kunnen zijn om zich beter te verplaatsen, en zo toch nog leuke dingen te kunnen ondernemen, stonden er verschillende vervoersmogelijkheden in de kasteeltuin opgesteld.

De Zonnebloemauto: Deze stond prominent voor de ingang van het kasteel en was dan ook voor niemand te missen. Hij kon van binnen en buiten goed bekeken worden. Nog steeds zijn er Zonnebloemers die niet ervan op de hoogte zijn, dat je deze auto kunt huren. Heel handig voor als je een dagje lekker weg wilt of op bezoek bij familie of vrienden die iets verder weg wonen. Je huurt een Zonnebloemauto vanaf €40 per dag. In de auto is plek voor 3 tot 6 personen en een rolstoel of scootmobiel. Je kunt zelf een chauffeur regelen. Het bezit van het rijbewijs B is voldoende om de auto te mogen besturen. Als je zelf geen chauffeur hebt, dan regelt de Zonnebloem een vrijwilliger.

Sinds april 2018 is de Zonnebloemauto ook te huur en af te halen in Maastricht. En wat niet onbelangrijk is in deze tijd: een aantal Zonnebloemauto’s zijn uitgerust met een coronascherm. Dit plastic scherm is bevestigd achter de voorstoelen van de auto en biedt bescherming tegen hoest- en niesdruppels. Het dichtstbijzijnde ophaalpunt voor een auto met deze beschermende maatregelen is in Geleen.

Wilt u een keertje de Zonnebloemauto huren, of bent u op zoek naar meer informatie hierover, dan kunt u deze vinden op: zonnebloem.nl/zonnebloemauto/verhuurlocaties/maastricht

----------

De Zonnetrein: Het bijzondere aan de Zonnetrein is, dat deze wordt aangedreven door elektromotoren die hun energie krijgen via zonnepanelen op het treindak. Hierdoor is deze toeristentrein niet alleen heel milieuvriendelijk, maar je kunt daardoor ook in alle rust (zonder het ronkende geluid van een motor) genieten van het uitzicht en de ambiance. Op het terrein rond het kasteel kon een korte rit gemaakt worden met de Zonnetrein, zodat de prachtige omgeving op een ontspannen manier bekeken kon worden. Deze trein rijdt normaal routes door de binnenstad van Maastricht en het is een fijne manier om iets van de stad te zien, vooral als je zelf wat minder mobiel bent. Hij is ook geschikt voor (lichte) rolstoelen!

Meer informatie kunt u vinden op: www.zonnetreinmaastricht.com/de-trein

----------

Stichting Fietsen Alle Jaren Maastricht: Sinds december 2019 is Fietsen Alle Jaren Maastricht (FAJM) een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Zij werken via de Fietsersbond samen met andere onafhankelijke stichtingen Fietsen Alle Jaren in Nederland.

Hun doel is vervoer van minder mobiele mensen (met name ouderen) m.b.v. een elektrisch aangedreven riksja, een rolstoelfiets en een duofiets. Alle begeleiders zijn goed getrainde vrijwilligers van de stichting FAJM. Het gaat om recreatie, niet om taxiritten. Door een online boekingssysteem kunnen mensen gratis een ritje aanvragen in of buiten de stad. Door de ritten wil men zorgen dat mensen niet eenzaam worden, meer uit huis komen, en banden vormen met andere passagiers en de vrijwilligers van de FJAM.

Op het kasteelterrein presenteerden ze zichzelf en hun voertuigen. En natuurlijk kon er ook een ritje gemaakt worden. Daar waren veel Zonnebloemers wel voor te vinden!

Meer informatie kunt u vinden op: www.fietsenallejaren.nl/maastricht

---------

Enkele foto's van de activiteit worden hieronder getoond!

Jan Molleman

06-15333360
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken