Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

De deur uit met de Zonnebloemfiets

start-rolstoelfiets-project-13-05-2022-1jpg

NIEUW PROJECT VAN START IN REGIO MAASTRICHT.

DE ZONNEBLOEM INTRODUCEERDE IN DE REGIO MAASTRICHT TWEE ELEKTRISCHE ROLSTOELFIETSEN. 

Zonnebloemafdeling regio Maastricht nam vrijdag 13 mei om 14.30 uur officieel twee elektrische rolstoelfietsen in gebruik. De feestelijke presentatie en een demonstratie van het gebruik van de fietsen heeft plaatsgevonden in winkelcentrum “Brusselse Poort”. Dit is de belangrijkste sponsor van deze fietsen. Ter gelegenheid van het voltooien van de ingrijpende verbouwing van het winkelcentrum, wilde de winkeliersvereniging dit o.a. vieren door voor een goed doel geld te doneren. De Zonnebloem werd hiervoor uitgekozen. 

Miny v. Bers (voozitter van de regioafdeling Maastricht) heette alle genodigden en belangstellenden om 14.30 uur van harte welkom. Aansluitend werden de 2 rolstoelfietsen officieel onthuld. Fiets 1 door Marc Damen (direkteur van Nationele Vereniging de Zonnebloem) en fiets 2 gezamenlijk door Dré Maas (namens de winkeliersvereniging van de Brusselsepoort) en Anita Bastiaans (wethouder Zorg, Welzijn, Gezondheid en Diversiteit).

Na de onthulling hebben degenen die deze verricht hebben ook nog alle drie een toespraak gehouden. Vervolgens werd namens de RABO-bank een cheque ter waarde van €1000,- aangeboden. Dit was een zeer welkome geste, want de fietsen zullen ook onderhouden moeten worden. 

Om te laten zien, hoe eenvoudig een rolstoel op de laadbak van de fiets vastgezet kan worden en hoe makkelijk het fietsen gaat, werden ze meteen in gebruik genomen. Er werd onder applaus vertrokken voor een “ererondje” door het winkelcentrum met de dames Pascalle Vroegop en Kirsten Minnards (beiden kartrekker van de onlangs opgerichte jongerenwerkgroep, de nieuwste loot aan de Maastrichtse Zonnebloemstam).  

Later in de middag volgden nog meer ritten, want er waren nog een aantal personen die de fiets eens zelf wilden uittesten. Een van de aanwezige vrijwilligers was er met haar rollator en het bleek zelfs geen probleem om deze i.p.v. een rolstoel op de fiets te bevestigen. Na een rondje gemaakt te hebben met Marco Consten (Verenigingsconsulent bij de Zonnebloem) als piloot, wilde haar echtgenoot de plek van Marco overnemen. En daar gingen ze … een pracht gezicht. Beiden onlangs 80 jaar geworden, ook allebei nog steeds zeer actief als Zonnebloemvrijwilliger en nu samen genietend op de nieuwste aanwinst voor de Zonnebloemafdeling regio Maastricht.

Na de officiele overhandiging van de fietsen zullen deze ingezet worden in Maastricht-oost en Maastricht-west. Zij worden gestald bij de zorgcentra “Koepelhof” en “Lenculenhof”. Deze Zonnebloemfietsen maken deel uit van de eerste exemplaren van het project “De deur uit met de Zonnebloemfiets”, opgestart door “Nationale Vereniging de Zonnebloem”. De opzet van dit project is, om in de komende drie jaar verspreid over het hele land 150 exemplaren ter beschikking te stellen. 

De Zonnebloemfiets kan gebruikt worden door iedereen die slecht ter been is en die graag nog eens een fietstochtje zou willen maken.

Je hoeft daarvoor niet geregistreerd te zijn als een gast van de Zonnebloem. Op verzoek worden de rolstoelfietsen bestuurd door vrijwilligers, aangeduid als piloten, die daarvoor geïnstrueerd zijn.

In de regio wordt samengewerkt met de Maastrichtse afdeling van landelijke stichting “Fietsen Alle Jaren”, die ervaring heeft met het ter beschikking stellen van de diverse soorten aangepaste fietsen, het gebruik en het beheer daarvan. Samen met deze stichting zal er van een door hen ontwikkeld digitaal reserveringssysteem gebruik worden gemaakt. Omdat het aantal exemplaren van deze bijzondere fietsen in Maastricht geleidelijk aan het groeien is, zijn nieuwe sportieve vrijwilligers van harte welkom, evenals familieleden van mensen die van deze wijze van vervoer willen genieten. 

Belangstellenden die kennis willen maken met dit soort speciale fietsen,

of als piloot aan de slag willen en behoefte hebben aan meer informatie,

kunnen deze vinden op: fietsenallejaren.nl/maastricht

 *****

Voor meer informatie kun je je ook wenden tot het secretariaat van

Zonnebloem regio Maastricht:

dhr. J. Molleman,

 zonnebloemmaastricht@gmail.com

*****

Enkele foto's van de dag worden hieronder getoond!

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Elly van der Schaft

0433212440
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk
  • Evenementen en festivals
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken