Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Afdelingsvakantie 4-7 nov. 2019

Er op uit naar de Imminkhoeve te Lemele. Voor een korte vakantie met enkele van onze gasten van de afdeling Margraten e.o.

Maandagochtend om 08.30 uur haalden we onze gehuurde personenbus op bij Rentarolla te Maastricht.  Na inspectie gingen we een mede-vrijwilligster  ophalen en dronken daar koffie met wat lekkers erbij. Om 10.00 uur vertrokken we om in Cadier en Keer onze 6 gasten op te halen.

Rond de klok van elven gingen we naar Nijmegen waar we onze éérste stop hadden voor een aangeklede lunch in de  Bastei gelegen aan de  Waalkade.  De lunch en de locatie was TOP! vandaar ging het verder naar Lemele.  Na aankomst en onze kamers bezet te hebben, was er rond 18.30 uur ons diner. De vrije avond hebben we gezellig tesamen doorgebracht, na het bespreken van nog enkele praktische zaken. .

Op dinsdag na het ontbijt, zijn we kasteel Nijenhuis gaan bezoeken. Dit kasteel met zijn mooie park bezaaid  met beelden en bruggetjes viel zeer GOED in de smaak bij onze 🌻 gasten. Het kasteel herbergde een expositie van Jeroen Krabbé, mooi om te zien. 

Na de lunch in de imminkhoeve ging onze middagexcursie naar Deventer (bekend om zijn koek). Met de voetgangerspont werden we overgezet en hebben het gemeentehuis bezocht. De hand- en voetafdrukken van meer dan 2000 mensen uit deze gemeente zijn prachtig verwerkt in het gebouw. Uiteraard hebben we ook koffie met de ECHTE Deventerkoek gegeten. Het was een leuke activiteit en s'avonds na het eten van een stamppot hebben werd er een quiz gedaan, welke een van onze gasten had samengesteld. Het was nadenken troef, maar de hoofdprijs was erna, een voettocht voor 2 personen naar Rome.  Om 22.00 uur was het welletjes en werden de bedden opgezocht. Om de volgende dag weer enigszins fit te starten met het ontbijt. 

Ook deze dag hadden we een ochtend programma, en wel een gedeelte van het rolstoelpad lopen. Dat was een mooie route die ons bracht langs een vennetje en een bosrand waar een paard nog voorzien werd van wat extra gras, en een paar suikerklontjes. Daarna ging het via een kortere route terug naar het hotel voor onze lunch.

Ons middagprogramma bracht ons naar Oostmarsum. Een mooi oude kern, met de nodige bronzen beelden en beeldgroepen verspreid door de stad. Koffie gedronken toen het al wat kouder werd en bij gebrek aan taart, hebben we poffertjes genuttigd. Na nog wat aankopen gedaan te hebben door enkele gasten, gingen we om 17.00 uur terug naar Lemele.   Het laatste diner was uitgebreid en voorzien van een amuse en een dessert.  We hebben het ons dan ook GOED laten smaken.  Na het diner was het gezellig zittend aan de ronde tafel, voorzien  van koffie/thee en koekjes. Veel onderwerpen besproken geworden wat soms voor de nodige hilariteit zorgde. 

Donderdagochtend na het ontbijt, nog een leuke wandeling gemaakt om de Imminkhoeve. Na de lunch, om 14.00 zetten we koers naar het zuiden. In kasteel Klein Hartenstein hadden we koffie met gebak gereserveerd en dat hebben we ons daar goed laten  smaken. Dit was een sjieke locatie! De láátste rit bracht ons naar het Indsje te Cadier en Keer waar we ons afscheidsdiner hadden, en na een kleine speech van onze kant, waarin de gasten bedankt werden en dat we blij waren dat een ieder genoten had van hun trip, werden wij (de vrijwilligers) onder dankzegging ook nog in de 💐💐💐 gezet.  

Het was een mooie en vooral gezellige reis en bovenal, eens even niet thuis zijn, was voor sommige gasten heel belangrijk. En dat is het CONCEPT van de 🌻!

 

Antoon Hermans

06-50499177
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken