Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Excursie Toetanchamon 18 februari 2020.

Een uitstapje per trein naar de tentoonstelling van Toetanchamon te Luik.

Op 18 februari 2020 bezoekt een groep van de afdeling Margraten e.o. van de Zonnebloem de tentoonstelling over de Egyptische farao Toetanchamon in het prachtige door Santiago Calatrava ontworpen stationsgebouw van Luik. De groep bestaat uit 9 deelnemers en 2 vrijwilligers. Per trein gaat de groep vanuit Maastricht naar het station Luik Guillemins.

Bij aankomst hielpen 2 gedienstige stations assistenten  bij het uitstappen. We drinken koffie in de brasserie van het station. Na de koffie gaan we per lift naar de ingang van de tentoonstelling. We krijgen apparatuur waarbij we gesproken toelichting krijgen bij de onderdelen van de tentoonstelling.  We leren  de verschillende facetten van het graf van toetanchamon kennen, inclusief het openen van de kostbare sarcofaag van de farao. Na afloop van de tentoonstelling bezoeken we opnieuw de brasserie, ook om de vermoeide benen even rust te gunnen. Tegen kwart voor 5 nemen we plaats in de trein van Luik naar Maastricht. Een half uurtje later zijn we weer in Maastricht en staat Omnibuzz klaar voor het vervoer terug naar huis van onze gasten. De deelnemers laten tijdens de treinrit weten dat het bezoek aan de tentoonstelling Toetanchamon een leuke excursie was en ook een leuke afwisseling naast de andere activiteiten. 

Antoon Hermans

06-50499177
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken