Initiatieven voor hulp bij computervragen

Zonnebloem afdelingsnieuws

Computers en smartphones zijn prachtige en onmisbare hulpmiddelen. Voor iedereen die (soms) wel wat hulp kan gebruiken heeft SWM een overzicht gemaakt waar steun kan worden geboden

 

 Vragen over digitale media - Mediacentrum ZB

Tijdens openingsuren van ZB kunnen mensen terecht bij het Mediacentrum op de eerste verdieping voor allerlei vragen over de iPad of tablet, laptop, pc of smartphone. Denk aan vragen over e-mail, Facebook, Skype, je wifi verbinding, een treinkaartje digitaal bestellen en printen, e-books downloaden et cetera.  
 
Gratis toegankelijk  Aanmelden niet nodig 
 
 Tablet Café In het Tablet Café kunnen mensen op informele manier terecht met allerlei vragen over tablets.  Er worden tips en trucs en apps met elkaar gedeeld.  
 Gratis deelname Eigen tablet meenemen 
 
 ZB Iedere eerste dinsdag van de maand (behalve juli en augustus) van 15.00-16.30 uur in het Leescafé op de begane grond. Aanmelden niet nodig 
 
 Stichting Welzijn Veere  Start weer in september Opgeven via info@welzijnveere.nl 
 
 Klik & Tik: internetcursus voor beginners

De absolute basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kunnen mensen ook in de Bibliotheek terecht. 
 
Klik & Tik bestaat uit drie delen: De basis (over typen, klikken en websites bekijken) Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers) Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs) 
 
 ZB Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in het instructielokaal op de eerste verdieping (behalve juli en augustus). 
 
 Computercafé Het ComputerCafé in “De Vergulde Baars”, is er elke eerste donderdag van de maand, vanaf 13.30 uur. Met veel faciliteiten, waaronder vier laptops, beamer en een WiFi netwerk. Dit betekent trouwens, dat iedereen zijn/haar eigen laptop ook kan meenemen om online deel te nemen op de betreffende middag. Iedereen is de eerste keer “gratis van harte welkom”, daarna 2 euro per middag (inclusief drinken) en  jaarlidmaatschap van de wijkvereniging 't ZandStromenwijk (15 euro).  
 
  Student aan huis www.studentaanhuis.nl 0900 200 12 12 (60 cent per gesprek) Hulp bij computervragen en computercursus thuis Voorfietskosten 9 euro, lidmaatschap 12 euro en 15 euro per 30 minuten 
  
 Online computerhulp Verschillende organisaties bieden online computerhulp aan. Je belt, een medewerker / student kijkt (aan de hand van software waarvoor je toestemming geeft) met je mee op je scherm en legt alles rustig uit. Bijvoorbeeld: www.uwcomputerstudent.nl en www.hulpopafstand.nl 
 

Peter Dingemanse

0118611819
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken