Zonnebloemauto in Goes gestationeerd

Zonnebloem afdelingsnieuws

Voor belangstellenden is onderstaande instructie een handig hulpmiddel om te zien hoe dat werkt en snel actie te kunnen nemen.

Locatie: Zorggroep Ter Weel, Joannaplantsoen 1 te Goes.

Dit is een Volkswagen Caddy, kijk even op de site voor uitleg van de VW.

 https://www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto/verhuurlocaties/goes

 https://www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto/reserveren

Huren

Een Zonnebloemauto kost € 40,- per dag. Hierbij zijn de eerste 100 kilometer inbegrepen. Wil je meer rijden dan kost elke extra kilometer € 0,20. De brandstofkosten zijn exclusief. Je krijgt de auto volgetankt mee en levert de auto weer volgetankt in.

Stap 1: Een Zonnebloemauto pas aanvragen

Om de Zonnebloemauto te kunnen huren heb je een Zonnebloemauto pas nodig. Deze pas kan worden aangevraagd door de persoon die gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel. De eenmalige administratiekosten bedragen € 10,-. Na het betalen ontvang je direct een pasnummer waarmee de Zonnebloemauto gereserveerd kan worden.

Vraag een Zonnebloemauto pas aan

De afdelingspas van de afd. Middelburg-Veere wordt alléén gebruikt voor afdelingsactiviteiten

Stap 2: Reserveer een auto

Met het pasnummer kun je de Zonnebloemauto eenvoudig reserveren via de website van Welzorg. Let op: je maakt dan een pre-reservering en krijgt zo snel mogelijk bericht van Welzorg of de auto beschikbaar is. Je kunt ook direct telefonisch reserveren door te bellen naar 088 - 00 16 717.

Maak een pre-reservering via de Welzorg website

Een strikte voorwaarde is dat de huurder afhankelijk is van een rolstoel of scootmobiel. De auto mag alleen gebruikt worden voor het vervoer van een rolstoel of scootmobiel inclusief de gebruiker. Indien de gebruiker het voertuig gebruikt voor andere doeleinden dan vervoer van rolstoel of scootmobiel inclusief gebruiker wordt het commerciële tarief in rekening gebracht. Het commerciële tarief is € 90,- per dag exclusief brandstof, eerste 100 kilometer vrij en € 0,20 voor elke extra kilometer.

Het besturingssysteem van de Zonnebloemauto is niet aangepast. De bestuurder is daarom in veel gevallen een andere persoon dan de pashouder. De bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs (B) zonder beperkte rijbevoegdheid.

Extra            Via Welzorg kun je ook reserveren: Tom Tom navigatie voor  €  4,-- per dag.

Voorwaarden

Wat je moet weten als je een Zonnebloemauto huurt

 Een huurdag is op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag van 8.30 uur tot 8.00 uur de volgende dag. (Hij mag ook dezelfde dag om 16.30 uur teruggebracht worden). Op vrijdag moet de auto dezelfde dag worden teruggebracht om 16.30 uur. Een aantal locaties zijn in het weekend geopend. Zie de website bij verhuurlocaties over de openingstijden.

 Een aantal verhuurlocaties zijn ook op zaterdag en/of zondag geopend. Indien de locatie niet in het weekend is geopend, moet de auto voor een huur in het weekend op vrijdag om 16.30 uur worden opgehaald en op maandag om 08.00 uur worden teruggebracht. Let op: Hiervoor worden 2 huurdagen in rekening gebracht. Kijk voor de actuele locaties en openingstijden op zonnebloem.nl/zonnebloemauto.

 De huur is incl. WA-Casco en standaard ongevallen inzittende verzekering.

 Bij schade geldt een eigen risico van € 350,-. Dit eigen risico is af te kopen voor € 6,- per dag.

 Bij het ophalen van de auto wordt het rijbewijs van de bestuurder en de Zonnebloemauto pas gevraagd. Ook kan er om een geldig(e) paspoort of ID-kaart worden gevraagd. Om de auto te besturen moet je in bezit zijn van rijbewijs B zonder beperkte rijbevoegdheid.

 De auto wordt met een volle tank meegegeven en moet ook weer met volle tank en schoon retour gebracht worden.

 De auto moet op dezelfde vestiging retour gebracht worden als waar hij is opgehaald. In overleg met Welzorg zijn andere afspraken mogelijk.

 De maximale huurperiode is 15 dagen.

 Met de auto mag in de meeste Europese landen gereden worden. (o.a. België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland). Voor andere landen navragen bij Welzorg.

 In geval van annulering zijn annuleringskosten verschuldigd. Zie hiervoor de algemene autohuurvoorwaarden op www.welzorg.nl/zonnebloemautoreserveren. 

Peter Dingemanse

0118611819
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Creatieve workshops
  • Kunst en cultuur
  • Uit eten/terrasje pakken