Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Lex Thoen, schaapherder

20190219142240jpg

Lex Thoen, schaapherder van de Vockestaert op bezoek.

Op dinsdag 19 februari 2019 kwam schaapherder Lex Thoen met zijn hond Kita op bezoek in Partycentrum De Binnenhof.

Voorzitter Corrie van Dijk opende de middag. Ze vertelde over alle jubilarissen van dit jaar. Ook deelde ze mee dat Hélène Duijvesteijn het bestuur heeft verlaten en haar taak over heeft gedragen aan Nellie van der Meer.

Na de koffie of thee was Lex aan de beurt. Met woord en beeld vertelde de herder heel inspirerend over zijn kudde schapen bij de Vockestaert.  Drie à vier keer per week gaat hij op stap met zo’n 400 schapen door de mooie natuur van Midden Delfland. Zijn hond Kita vergezelt hem en zorgt ervoor dat de schapen de goede kant op gaan en netjes bij elkaar blijven. Ook vertelde hij mooie verhalen over wat hij zoal meemaakt. Deelnemer Mevr. van Schie komt voor in een van zijn verhalen. Er verscheen een foto van haar met de schapen op het scherm. Iedereen keek en luisterde vol aandacht.

Cock Vijverberg had gezorgd voor een heerlijk opgemaakt koekje bij het tweede kopje koffie of thee. Dit omdat ze 50 jaar vrijwilliger is bij de Zonnebloem. Tijdens de pauze kon ook met hond Kita geknuffeld worden.

Lex vervolgde zijn lezing na de pauze  met nog meer verhalen en weetjes over zijn schapen en hond. Aan het eind van de middag weten we alles over 3 soorten kuddes, wat doen schapen, de meerwaarde van de schapen in Midden Delfland, de taak van de hond en dat je nooit te oud bent om te leren!

Na een drankje en hapje bedankte Corrie Lex voor de prachtige middag. Jordy, de stagiair, werd naar voren geroepen en kreeg, omdat hij de laatste keer bij ons was, een mooi certificaat.

Maria van Paassen

0174-881981
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Sport en spel
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken