Filmmiddag

kop-verslagjpg

Atrium "Ontmoetingskerk"

Woensdag 2 oktober 2019 is er een filmmiddag geweest voor gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Naaldwijk/Maasdijk. Deze keer niet in de vertrouwde locatie van De Binnenhof maar in het Atrium van De Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan in Naaldwijk. Uitgenodigd was dhr. Angelo Damen, geboren en opgegroeid in Monster, studie journalistiek gedaan en thans werkzaam als documentairemaker.
Na een openingswoordje door onze voorzitter Corrie kreeg men eerst een lekker kopje koffie of thee en daarna kreeg Angelo het woord. Hij vertelde over zijn jeugd, hoe hij opgroeide en als tiener in de vakanties bij zijn overbuurman Peter Zuijderwijk in de tuin ging werken. Voor zijn studie verhuisde hij naar Tilburg en ging daar later ook werken. Bij de begrafenis van zijn vader in 2015 komt hij weer in contact met Peter en toen hij op een gegeven ogenblik hoorde dat Peter ging stoppen met zijn tuin besloot hij om een documentaire over deze bijzondere tuinder te maken. Hij noemde deze documentaire “De laatste kouwe tuinder van het Westland”. Peter was nog een ouderwetse tuinder, hij tuinde zoals zijn vader en opa dat deden, niks geen moderne fratsen, hij bewaarde alles, kon niets weggooien. Zo kon hij zelfs nog een boekje laten zien waar hij alle uitgaven noteerde zodat Angelo kon zien wat hij in die tijd verdiend had! Gedurende een aantal maanden heeft Angelo Peter gevolgd met de camera en zo ontstond een 50-minuten durende film over deze unieke man die afscheid moest nemen van zijn bedrijf, de laatste oogst (alles met de hand), het uitzoeken van dierbare spullen tot het afbreken van alle opstallen. Hij sprak de memorabele woorden: “God schiep de wereld in zeven dagen en Olsthoorn breekt de mijne af in drie dagen”. Hoewel het hem moeite kostte om afscheid te nemen is hij nu toch blij dat het klaar is en hij, na 42 jaar tuinder geweest te zijn, kan gaan genieten van alles wat op zijn pad komt.
Alle 110 aanwezigen, er waren 67 gasten en 43 vrijwilligers, hebben genoten van deze mooie documentaire. De aanwezigheid van de maker Angelo en de hoofdpersoon Peter werd heel erg op prijs gesteld. Ook wethouder zorg en welzijn, de heer Piet Vreugdenhil van gemeente Westland was aanwezig deze middag. Met een drankje en een hapje kon er nog even nagepraat worden en rond vier uur ging iedereen weer huiswaarts.

 

Mirjam van Lint

0613678451
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Sport en spel
  • Uit eten/terrasje pakken