Vrijwilligers vergadering

1-met-namen-img0023jpg

Afscheid van drie vrijwilligers

Tijdens de vrijwilligersvergadering van 30 augustus 2023 hebben we afscheid genomen van drie vrijwilligers. Corrie van Dijk sprak ze alle drie lovend toe.

Joke van Lenteren is 37 jaar vrijwilliger geweest bij de Zonnebloemafdeling Naaldwijk-Maasdijk. Joke was al bekend met de Zonnebloem omdat haar moeder bezoek kreeg van een vrijwilliger. Haar werd gevraagd zich ook als vrijwilliger te melden. Dat heeft ze gedaan en al die jaren heeft ze met veel plezier haar gasten bezocht. Vanuit Maasdijk kwam ze als het kon naar de vergaderingen. Ze sloot zich ook aan bij de loterijcommissie in Maasdijk en verkocht heel wat loten.

Joke zal, zeker in Maasdijk, gemist gaan worden. Ze stond altijd voor de Zonnebloem klaar.

De tweede vrijwilliger die afscheid nam is Annie v.d. Meer. Zij heeft zich 31 jaar als vrijwilliger ingezet, waarvan 12 jaar in het bestuur. Daar was zij het “hoofd van de huishouding”, altijd enthousiast en vol ideeën. De flap-over, waar nu nog gebruik van wordt gemaakt tijdens de activiteiten, was haar idee. Annie maakte verslagen van de middagen met veel informatie, men kon daar altijd op terugvallen bij nieuwe activiteiten.

Door haar enthousiasme kreeg ze iedereen mee. Haar gasten werden niet vergeten, altijd rekening houden met hun wensen en een goed contact. Sinds 2007 zorgt Annie voor het “lief en leed” bij de vrijwilligers. In al die jaren heeft ze 301 kaartjes verstuurd en 64 bossen bloemen en plantenbakjes bezorgd, altijd voorzien van een mooie kaart met persoonlijke woorden.

Leny Vellekoop is de derde afscheidnemende vrijwilliger. Door gezondheidsproblemen moet ze helaas stoppen met haar Zonnebloemwerk. Ze heeft het 18 jaar met veel plezier gedaan. Op haar 43e is ze de opleiding voor verzorgende/verpleegkundige gaan volgen, ondanks haar drukke gezin. Vanuit de Kreek waar ze werkte werd haar gevraagd bij de Zonnebloem te komen helpen. Dit vond ze zo leuk dat ze zich bij afdeling heeft aangesloten. Bij veel activiteiten en uitjes stond Leny klaar om als verpleegkundige te helpen. Haar gasten waren erg blij met haar bezoekjes en aandacht.

 Joke, Annie en Leny, dank jullie wel voor jullie inzet al die jaren.

De Zonnebloemafdeling Naaldwijk-Maasdijk is daar erg blij mee.

Als dank kregen de drie vrijwilligers een mooi boeket bloemen, een Zonnebloemhanddoek en een doos met gebak.

Mirjam van Lint

0613678451
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken
  • Bezoekwerk
  • Buitenactiviteiten
  • Sport en spel
  • Uit eten/terrasje pakken