Jaarverslag 2020 Zonnebloem afd. Neede

Het Zonnebloemjaar 2020 was voor de afdeling Neede een jubileumjaar. Het 55-jarig jubileum zou gevierd worden. Door de corona pakte het jaar 2020 echter volledig anders uit.

Het Zonnebloemjaar 2020 werd op 8 januari geopend met een gezellige en goed bezochte nieuwjaarsbijeenkomst. Dit onder het genot van een hapje en een drankje voor de vrijwilligers.

Het jaar begon goed. Veel plannen voor o.a. ons 55-jarig jubileum. Toen kwam corona en alles kwam stil te liggen. Op 7 maart hebben we nog met 13 deelnemers en 2 vrijwilligers gezellig gegeten bij "de Olde Mölle", daarna zijn alle activiteiten door de corona stilgelegd.

In april hebben de bewoners van de Bloesem en de Troelstrastraat elk 3 bossen tulpen ontvangen, deze waren geschonken door de Rabobank. Door de corona waren wij als afdeling niet in de gelegenheid activiteiten te organiseren voor onze deeelnemers. Daarvoor hebben wij al onze deelnemers in april verrast met een boeket bloemen. 

In december hebben we ze wederom allemaal verblijd met een  doos chocolade . Dit laatste mede ingegeven door de actie #eenkleingebaar van het Nat. Bureau in Breda en het Ministerie van WVS. We hoopten zo onze deelnemers een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd.

Dit jaar zijn er 444 zonnebloemloten verkocht, waarvan 254 met onlineverkoop. De actie "Rabo Clubsupport" heeft dit jaar € 951,65 opgebracht.

Dit jaar hebben we 2 nieuwe vrijwilligers mogen begroeten, Ery Bolster en Dini Slot. Monique Tetteroo is gestopt als vrijwilliger i.v.m. ander werk en Nico Venerius is gestopt als vrijwilliger om gezondheidsredenen. Op 31 december 2020 waren er in totaal 31 vrijwilligers. Binnen het bestuur van de afdeling heeft geen wijziging plaats gevonden.

De vrijwilligers hebben dit jaar 1x en het bestuur 4x vergaderd. De vrijwilligers hebben dit jaar,  door de coronaberperkingen, helaas niet zo vaak ouderen en mensen met een fysieke beperking kunnen bezoeken. Er zijn wel de nodige kaarten verstuurd en er zijn bloemen bezorgd bij zieken en jarigen (90/95jaar).

De jubilarissen (5) zijn i.v.m. corona nog niet gehuldig (als het lukt gebeurt dit in 2021), maar ontvingen wel bloemen van de afdeling en van de Regio Noord Oost Achterhoek. 

Ook de activiteiten van de Regio lagen stil, maar al onze vrijwilligers kregen een kerstattentie van hen.

Vrijwilligers nogmaals bedankt voor jullie inzet in 2020 en hopellijk wordt 2021 een beter jaar.

 

Ina van Dalen

06-10804324
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Creatieve workshops
  • Winkelen
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken