Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilligers uitje

bezoekerscentrum-domunder8jpg

Op vrijdag 8 juni 2018 gingen de vrijwilligers voor hun jaarlijkse uitje naar het  Domplein te Utrecht met als thema '2000 jaar geschiedenis'.

Na het nuttigen van een kopje koffie of thee en een domtorentje (grote bonbon) in het DomCafé, werd een onder leiding van een gids de Domkerk bezocht en het interieur besproken.

Daarna ging de tocht via het Pandhof, waar het tijd was voor een groepsfoto, met instemming van de deelnemers (AVG!), verder via Achter de Dom waar de contouren van het Romeinse castellum zichtbaar zijn gemaakt in de bestrating, en verder naar DOMunder.

DOMunder is de prijswinnende historische attractie onder het Domplein in Utrecht. Van de Romeinen, de roemrijke middeleeuwen tot aan het herbeleven van de storm van 1674, DOMunder neemt je mee door de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland en Europa.

Na een introductie ging de groep ondergronds met de slimme zaklamp op zoek naar de roemrijke middeleeuwen en Romeins Utrecht.

Inmiddels was het tijd voor een lunch bij de restaurant de Rechtbank, waar onder genot van een “twaalfuurtje” Miep Verhoef gehuldigd werd voor de 25 jaar als vrijwilligster bij de Zonnebloem!

Na de lunch werd het uitje beëindigd met een bezoek aan de kapittelzaal (aula) van de Universiteit. In deze zaal is in 1579 onder leiding van Jan van Nassau de Unie van Utrecht ondertekend.

Astrid van Velden

030-6037227
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk