Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Boottocht De Zonnebloem Nieuwegein Zuid, - Noord en Vianen

beatrixsluisjpg

De jaarlijkse boottocht vond dit jaar plaats op 11 april en werd wederom door Nieuwegein Zuid uitstekend georganiseerd. Waar zou de tocht dit keer heen gaan? Altijd een verrassing die alleen de kapitein wist. Na het verlaten van de Koninginnensluis gingen we dit keer linksaf de Lek om door de nieuwe 3ekolk van de Beatrixsluis te gaan. Voor velen toch leuk om voor het eerst door deze nieuwe kolk te varen met zijn grote afmetingen. De 3e kolk heeft een lengte van minimaal 276 m, een breedte van 25 m en een sluisdiepte van 5,8 m beneden NAP, zodat schepen met een diepgang tot 4 m door de sluis kunnen.

We vervolgden het verbrede Amsterdam-Rijnkanaal richting Amsterdam, varend door Utrecht, Breukelen en Weesp om na de nieuwe bruggen van de A9 bij Diemen te draaien en weer terug naar Nieuwegein te gaan, dit keer via de Zuidersluis het Merwedekanaal op te varen en door Nieuwegein naar de Handelskade terug te keren.

De gasten werden ondertussen goed verzorgd met eten en drinken en entertainment. Na ontvangst met koffie of thee en een plak cake, werd een drankje geserveerd. Ondertussen genietend van het uitzicht, de muziek van een DJ en een drietal accordeonisten, afwisselend op benden- en bovendek. Het was inmiddels weer tijd voor een driegangen warme middagmaaltijd. De vrijwilligers liepen af en aan om de circa 192 gasten te bedienen. Helaas er dan ook de onvermijdelijke afwas, altijd een favoriet onderdeel van de keukenbrigade!

Er werd ook bingo gespeeld en was er een loterij met leuke prijsjes. Na nog een drankje en borrelhapje waren we alweer in Nieuwegein aangekomen en werden de gasten opgehaald. Aan de reacties bij het van boord gaan van de gasten, weet je weer waarvoor je het allemaal doet als vrijwilliger. Blije en dankbare gasten die genoten hebben van zo’n dag.

Ook dan geldt weer: er kan zoveel meer dan je denkt!

Astrid van Velden

030-6037227
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk