Vakantie naar de Imminkhoeve te Lemele

vakantie-zznpng

verslag over de vakantie midweek van 23 t/m 27 september 2019

Maandag 23 september 2019

Na een kleine 11 maanden voorbereiding was het dan eindelijk zover. De eerste door de afdeling Nieuwegein Noord zelf georganiseerde vakantie kon beginnen. Niet alleen de organisatie was gespannen hoe het allemaal zou gaan, ook de gasten stonden al vroeg op de verzamelplek in Nieuwegein om toch de bus niet te missen alwaar er koers werd gezet naar Lemele.

Aldaar stond om 12:30 uur de koffie en thee in het Landhuis klaar, waarna wij de lunch konden gebruiken. Onze eigen accommodaties, de Schaapskooi en het Voorhuis, konden wij volgens afspraak om 15:00 uur betrekken en dus was er een puzzeltocht op het terrein uitgezet. Eenieder was heerlijk in het zonnetje aan het werk. Op het buitenterras hebben wij van een drankje genoten en zijn er groepsfoto’s gemaakt. Tijd om eindelijk naar de kamers te gaan en de koffers uit te pakken.

Om 18:00 uur werd het diner gebracht en konden wij genieten van een driegangen maaltijd. Omdat wij 2 accommodaties hebben, gebruikten wij de woonkamer van de Schaapskooi als eetruimte en de woonkamer van het Voorhuis ook echt woonkamer.

In deze woonkamer hebben wij na het diner koffie en thee gedronken met een appelgebakje en slagroom. Hierna werd een kennismakingsspel gespeeld. Onder het genot van een drankje kwamen er heel wat boeiende verhalen los.

Dinsdag 24 september 2019.

Na een goed ontbijt stond de markt in Ommen op het programma, een wandeling door het dorp en koffie of thee met een gebakje naar keuze bij restaurant Puik.

De middagactiviteit bestond uit biggetjes knuffelen bij “Aan 't Zandeinde Kijk Doe en Zorgboerderij”. Wij liepen er in 10 minuten naar toe, genietend van de omgeving. We kregen uitleg en hoe dat allemaal werkt op zo’n boerderij. Toen volgde de presentatie van de biggetjes ….. in de kinderwagen!

Ook tijdens ons kort bezoek was het mooi om te ervaren wat biggetjes knuffelen met je doet. De beleving van het aanraken, zien en voelen geeft je een gevoel van ontspanning en zekerheid. Onze biggetjes waren pas één week oud. Wij liepen met weer een nieuwe ervaring terug!

Woensdag 25 september 2019

‘s Morgens stond het museum in Staphorst op het programma. Er werd gestart met koffie of thee en een Staphorsterrolletje! Hierna volgde een klederdrachtpresentatie van Grietje met geweldige uitleg over de klederdracht. Bij deze klederdrachtpresentatie showde ze de traditionele dracht en wat er allemaal bij hoort. We kregen informatie over de gebruiken omtrent rouw en feestelijke gelegenheden en we leerden dat ook klederdracht door de tijd heen verandert. Daarna was het tijd om het museum te bezoeken.

’s Middags hadden wij een high tea op het programma staan. De deelnemers genoten er met volle teugen van. Daarna begon het zonnetje te schijnen voor alle zonnebloemetjes en werd er gewandeld op het park, op bankjes gezeten met een glaasje, of gewoon een middagslaapje op de kamer.

Eén van de gasten las tijdens het diner een mooi gedicht voor over de modernisering van onze wereld en dat wij daarin ongevraagd in mee moeten gaan.

‘s Avonds wat vrije tijd om te kaarten, breien en puzzelen.

Donderdag 26 september 2019.

Na het ontbijt werd er een muzikale bingo gespeeld. Geen bingo met nummertjes maar met oude liedjes. Op de kaarten stond dan de titel van het nummer of de zanger vermeld en werd een fragment van dat lied gespeeld. Aan het einde van deze muzikale bingo had iedereen wel een prijsje. Op de bekende nummers werd spontaan mee gezongen en de stemming onder de deelnemers beloofde wat voor de avond als de band zou gaan optreden.

’s Middags stond het bloemschikken op het programma. Het begon met het uithollen van een pompoen, oase aanbrengen en de randen van de pompoen met groene takjes verbergen. Vervolgens kon het middel gedeelte opgevuld worden met diverse bloemetjes.  Zie wat een schitterend resultaat er tot stand gekomen is bij de foto’s.

Wij hadden de band ZOEBA uitgenodigd om muzikaal de laatste avond in de Imminkhoeve af te sluiten. Deze 3 heren uit Nieuwegein hadden hun instrumenten op gesteld in het Landhuis.

Na een aarzelend begin kwam de stemming er pas goed in nadat de oude Hollandse hits gespeeld werden zoals “Sophietje” en bij “Als ik boven op de Dom kom” werd er zelfs een polonaise gelopen. Ook de gasten met een rollator of rolstoel werden geactiveerd om mee te doen. Kortom de stemming zat er goed. Tot 23:00 uur zou de band spelen, maar het enthousiaste publiek begon zelf maar liedjes te zingen, zodat er zelfs oude kinderliedjes gespeeld werden!

Wederom een avond vol plezier en een mooie afsluiting van deze vakantie!

Vrijdag 27 september 2019.

Ja en dat wordt je wakker en diende de terugreis zich alweer aan. Wat gaat de tijd toch snel als je het naar je zin hebt.

Moe maar voldaan gingen we weer huiswaarts. Een midweek vol nieuwe ervaringen, gesprekken gevoerd, misschien vriendschappen ontstaan en veel activiteiten gedaan zoals een puzzeltocht op het park, naar de markt in Ommen, biggetjes knuffelen, Museum Staphorst, een high tea, bingo’s en skipbo gespeeld, bloemschikken en een daverende slotavond met de band ZOEBA.

De leiding heeft alleen positieve reacties mogen ontvangen en al vragen, waar we de volgende keer heen gaan! Fijn om te horen! Want het was voor ons de eerste keer om voor de lokale afdeling van de Zonnebloem dit te organiseren. Een goede locatie zoeken (en dat was zeker gelukt), busvervoer, activiteiten regelen, een avondinvulling verzorgen.

Marianne Boone

0628465610
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk