Museum IJsselstein

museum1png

Een middagje naar “Museum IJsselstein”

Op woensdagmiddag 12 februari 2020 zijn we voor de 1ste keer op initiatief van de Firma “Kunneman & Vandenbroek” uit Houten, met 4 gasten en 1 vrijwilliger van Zonnebloem Nieuwegein Noord het “Museum IJsselstein” gaan bezichtigen. De gasten werden belangeloos door Marcel en Tim van de Firma thuis opgehaald en thuis gebracht en gingen gezellig met ons mee.

Bij binnenkomst in het museum werden we hartelijk verwelkomt en dronken eerst een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. We kregen een rondleiding op aanvraag van Tim. Een enthousiaste medewerkster van het museum liet ons een wandbord zien waar 3000 jaar geschiedenis verteld werd over IJsselstein en gemaakt was door kunstenaar Fedor van Rossem.  

Veder kwamen we langs moderne kunstwerken van jonge startende kunstenaars van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ook zagen we het ontstaan van de stad en het vroegere leven door objecten.

Het was een gezellige middag en we hebben allemaal genoten.

De samenwerking was prima en Marcel en Tim gaven aan dat het voor hun een kleine moeite was en het fijn vinden om iets voor de oudere te kunnen betekenen naast hun dagelijkse werk. Er zijn nog meer datums gepland in het jaar voor andere uitjes met andere gasten en medewerkers van Kunneman & Vandenbroek.

Marianne Boone

0628465610
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk