Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Afdelingsvakantie op zorghotel het Bosgoed in Lunteren

img2954jpg

27 juni tot en met 1 juli 2022 met 11 gasten en 5 vrijwilligers waarvan 2 verpleegkundigen

Maandag 27 juni, dag 1

Na de teleurstelling van het niet doorgaan van de vakantie in maart, was de vreugde bij iedereen volop aanwezig voor deze buitenkans om toch deze vakantie bij het zorghotel het Bosgoed in Lunteren in juni te maken.

De 11 gasten arriveerden rond 12 uur op de locatie. Met 2 eigen auto’s van gasten, 3 auto’s van vrijwilligers en 2 auto’s van chauffeurs Kristel en Camiel van bedrijf Kunneman&Vandenbroek was het vervoer geregeld. Met 3 vrijwilligers en 2 verpleegkundigen kon de vakantie beginnen.

We konden gelijk op de kamers terecht, maar eerst in onze eigen huiskamer koffie en thee gedronken en hebben daarna een lunch gebruikt waarbij vooral Camiel zich ontpopte tot smaakmaker en wel de hele week had willen blijven. Annie zal hem missen.

Nadat de bagage uitgepakt was, konden we heerlijk buiten zitten en of een korte wandeling maken rondom het gebouw totdat een licht regenbuitje ons dwong om naar binnen te gaan.

Inmiddels al weer tijd voor een voortreffelijk driegangen diner, compliment voor de kokkin. Terug naar de huiskamer voor koffie/thee en nog even een korte wandeling. We hebben het weekprogramma besproken met de gasten. Daarna hebben we kennismaking gesprekken per persoon gevoerd, waarbij bijzondere verhalen verteld werden aan elkaar.

Tot slot konden de vrijwilligers tijdens de evaluatie terug kijken op een goed verlopen eerste dag.

Dinsdag 28 juni, dag 2

Na de eerste nacht in onze accommodatie, waar veel van ons minder goed hebben geslapen, omdat het toch even wennen was begonnen wij de dag met een vrolijk zonnetje.

Na het ontbijt zijn wij naar het centrum van Lunteren gegaan. Het vervoer was prima geregeld. Twee chauffeurs: Jan en Miep namen wat personen mee. Er waren extra rolstoelen geregeld en de vijf overige gasten werden gereden.

’s Middags was iedereen vrij te doen waar hij zin in had. Sommigen bleven bij de accommodatie ofwel op het terras ofwel op de eigen kamer om wat slaap in te kunnen halen. Anderen gingen weer op pad.

’s Avonds na de koffie is er Bingo gespeeld, waar iedereen wel één of meerdere prijzen won.

Het feest werd compleet toen “Naar links, naar rechts ” van Snollebollekes” werd gespeeld en de vrijwilligers van links naar rechts aan het hossen waren.

Als afsluiter nog van André Rieu genoten op het grote scherm.

Woensdag 29 juni, dag 3

Na een goede nachtrust, eerst maar eens even ontbijten met zijn allen, en een prachtig gedicht door  Ans voorgedragen.

Het was een prachtige zonnige dag, we gingen na het ontbijt spelletjes doen, een groep in de huiskamer sjoelen, dat was wel weer even wennen, want de meesten hadden jaren niet meer gesjoeld, maar er werden hoge punten gehaald.

Buiten gingen de gasten Rummikub spelen, en Canasta met een groepje, en nog een groepje gingen het Keezenspel spelen, allemaal met veel gelach en plezier, en toch ook wel met competitie.

’s Middags hebben sommige gasten even een tukje gedaan of gewandeld en lekker gesnoept van een heerlijk ijsje. Het diner ’s avonds was voortreffelijk, en daarna het spel van Els, het 30-seconden spel, wat traag opgang kwam, maar uiteindelijk is het een leuke avond geworden, veel gelachen dus.

Donderdag 30 juni, dag 4

Hoera, vandaag was Wieneke jarig. Ballonnen en slingers voor haar feest. Om 10 uur koffie met gebak en ook Peter haar man was aangekomen om haar te feliciteren.

In de middag zijn wij creatief bezig. Van grote en kleine bloempotjes. Een mannetje maken. De bloempotten moeten geschilderd worden. Ze zijn allemaal prachtig geworden.

We hebben de hele dag nog buiten kunnen doorbrengen, ondanks dat er regen voorspeld was.

Wederom een mooie geweldige dag!

Vrijdag 1 juli, dag 5

Onze laatste dag alweer. Wat hebben wij genoten, heerlijk ontspannen, gezelschap van elkaar in goede harmonie. Alle opties en varianten waren mogelijk.

Koffers gepakt en nog een heerlijk ontbijtje gebruikt.

Voordat wij vertrokken hebben wij nog een kopje koffie/thee gedronken met een koekje en ieder zocht zijn vervoer terug naar huis. Met dank aan de bedrijf Kunneman&Vandenbroek die vier gasten naar huis hebben gebracht. Twee auto’s met chauffeurs hadden wij tot onze beschikking.

Lieve gasten, het was een geweldige vakantie, met een op en top verzorging in Allegoeds Groepshotel “Het Bosgoed” ★ ★ ★ ★ ★, de vijf sterren meer dan waard!

Astrid van Velden

030-6037227
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk