Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilligers uitje

img3948jpg

Eindelijk was het dan zover: het jaarlijkse uitje ging van start.

Onze voorzitter had een prachtige dag georganiseerd, waarbij hij zelf als gids fungeerde. Om 10 uur was het verzamelen bij het Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn, waar wij met eigen vervoer naar toe gingen. Vrijwilligers die in het bezit waren van een auto, haalden hun collega vrijwilligers op om op de plaats van bestemming te komen.

De dag begon met koffie/thee met gebak en gezellig met elkaar kletsen.

Daarna was het tijd voor een rondleiding door het museum met veel tekst en uitleg van Hans Wielders over de opgravingen van 6 boten met allerlei gereedschappen en attributen en een Romeins fort.

Iedereen vond het reuze interessant, waar bij velen zeiden: hier ga ik terugkomen met mijn kinderen en/of kleinkinderen.

De ochtend werd afgesloten met een lekkere lunch. 

Toen was het weer met zijn allen in de auto op weg naar de Oosterkade in Utrecht, naar de replica van de boot die wij in het museum hadden bewonderd.

Een heuse rondvaart met deze imposante boot stond op het programma over de Utrechtse singels.

Na een kleine toespraak van de schipper over de “do’s and don'ts” gingen wij aan boord. Iedereen genoot met volle teugen en voor vele van ons was het een feest van herkenning als wij langs een plek kwamen waren wij hadden gewoond, gewerkt of anderszins herinneringen hadden, maar het nu van af de waterkant te zien was een andere dimensie. Rond16 uur waren wij weer terug op de Oosterkade.

We kunnen met veel plezier terugkijken op een mooie dag.

Voor degene die het leuk lijkt om ook een rondvaart te maken op deze Romeinse boot, tickets zijn te koop via www.schuttevaer.com/romeins_schip/

 

Astrid van Velden

030-6037227
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk