Zilvermuseum

nederlands-zilvermuseum-schoonhoven-logojpg

Op 8 Maart stond het 1ste kleinschalige uitje van dit jaar gepland.

Er was veel animo om naar het Zilvermuseum in Schoonhoven te gaan. Normaal gaan er 10 – 12 deelnemers per uitje mee, maar het lukte om voldoende vrijwilligers bereid te vinden om alle deelnemers die zich ingeschreven hadden van vervoer te kunnen voorzien.      Daarvoor dank.

Wij werden met 32 personen,  waarvan 21 deelnemers en 9 vrijwilligers en 2 chauffeurs van Kunneman&Vandenbroek (Esra en Gersy), warm onthaalt in het museum.

Er was een lange tafel gedekt waar iedereen gezellig om heen kon zitten om koffie/thee te drinken en een hazelnootschuimgebakje te eten.

Een film werd getoond hoe een zilveren schaal werd gemaakt en het een en ander er over vertelt.

De mogelijkheid bestond om loten te kopen, waarbij die schaal de hoofdprijs was.

Nadat iedereen zijn koffie/thee met gebak op had, gingen wij het museum, van maar liefst 3 verdiepingen, bezichtigen. Ook was er een werkplaats ingericht waar 2 zilversmeden aan het werk waren. Zij gaven op de diverse vragen antwoord. Een andere medewerker liep met ons mee voor nog meer tekst en uitleg.

Er was van alles te zien: sieraden, schalen, bekers, bestek, religieuze attributen. Het een nog mooier dan het ander. Ook was er de mogelijkheid om wat te kopen. Nadat alles bewonderd was, was er nog de mogelijkheid voor een drankje en een gezellig praatje. Daarna was het weer tijd om op huis aan te gaan. Het was een gezellig uitje en iedereen heeft er van genoten.

Marianne Boone

0628465610
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk