Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Vrijwilligersuitje 2023

img8417jpg

Het jaarlijkse vrijwilligersuitje ging dit keer naar het Waterliniemuseum fort bij Vechten. Op deze zonovergoten dag op 9 juni werd gestart met een kopje koffie of thee met een gebakje. Na een gezellig samenzijn, werd een bezoek aan het museum gebracht.

Het museum vertelt het verhaal hoe water een bruikbare verdediging bood tegen de vijand. Door land circa 50 cm onderwater te zetten was het te diep voor infanterie om nog in te kunnen oprukken, doch te ondiep voor normale vaartuigen. Op de zwakke plekken werden de forten gebouwd. Op interactieve wijze kom je hierover van alles te weten. Vooral de parachutesprong met een virtual reality bril was een enorme belevenis voor ons om boven de waterlinie te zweven.

Fort bij Vechten is één van de grootste en fraaiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De strategische ligging op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de ongerepte schoonheid ervan maken het fort geschikt als hét icoon van de Waterlinie.

Na dit bezoek werden we opgewacht door gids Peter voor een rondleiding over het buitenterrein, in een kazemat (een vesting met schietgaten) en het reduit. Een reduit is een zelfstandig verdedigbaar werk binnen een fort, en dient om de verdediging na de val van de hoofdwal te kunnen voortzetten. Onze gids vertelde anderhalf uur vol enthousiasme over dit prachtige fort, waarbij hij vooral opmerkte dat de vijand altijd uit het oosten kwam.  

Na deze wandeling over en door het fort stond de lunch voor ons klaar in een koele ruimte in het fort, een kopje soep, diverse belegde broodjes en natuurlijk ontbrak het broodje kroket niet.

Hierna werd de terugreis aanvaard naar Nieuwegein na dit geslaagde uitje.

Astrid van Velden

030-6037227
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Bezoekwerk