Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Zonnebloemvrijwilligers bijgepraat over de zorg!

Zonnebloem afdeling

Eén bijeenkomst over de veranderingen in de zorg voor de vrijwilligers van de 5 Zonnebloemafdelingen die in de gemeente Nieuwkoop actief zijn.

Vrijwilligers

De meeste mensen kennen de Zonnebloem van de boot, de activiteiten en bijeenkomsten en de lotenverkoop. Wat niet iedereen weet is dat bijna elk dorp een eigen lokale afdeling heeft en dat veel vrijwilligers uit het eigen dorp zich inzetten om inwoners te bezoeken met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. De Zonnebloemvrijwilligers komen dus bij veel mensen thuis die te maken hebben of krijgen met zorg en ondersteuning. Ter illustratie: 63.000 mensen in Nederland worden regelmatig bezocht voor een kopje koffie en een luisterend oor, ruim 40.000 Zonnebloemvrijwilligers zetten zich in voor dit bezoekwerk en het organiseren van activiteiten. Ook in de gemeente Nieuwkoop zijn 5 Zonnebloem afdelingen en veel vrijwilligers actief: Nieuwkoop-Noorden, Nieuwveen, Ter Aar-Langeraar, Zevenhoven en De Kwakel- Vrouwenakker.

Zorg en ondersteuning

Omdat de vrijwilligers bij veel ouderen en zorgvragers thuis komen en te maken kunnen krijgen met vragen over zorg, ondersteuning en dagbesteding is het belangrijk dat ze kennis hebben hoe dit in hun eigen gemeente geregeld is. Zo kunnen zij hun (bezoek)gasten op een juiste manier verwijzen als er vragen zijn en kunnen de vrijwilligers ook een goede signaleringsfunctie bij problemen vervullen.

Informatiebijeenkomst

Daarom hebben de Nieuwkoopse Zonnebloemafdelingen samen één bijeenkomst georganiseerd om de vrijwilligers bij te praten over zorg en ondersteuning en de vele veranderingen die dit jaar zijn ingegaan. 55 vrijwilligers van alle 5 de afdelingen bezochten de bijeenkomst op 16 september in Ter Aar. De gemeente Nieuwkoop verzorgde informatieve presentaties en daarna gingen de aanwezigen met de verkregen informatie zelf aan de slag. Het was een nuttige en gezellige avond met als doel: goed Zonnebloemwerk en enthousiaste vrijwilligers.

Heeft u vragen over de Zonnebloem en de afdeling die in uw eigen dorp actief is?

Kijk op: www.zonnebloem.nl

Ria van Bezouw

0172-539531
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk