Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Door “het bos” naar het theehuis!

c5d6f2da-0471-42e3-bb26-5f7022a7837fjpeg

Met een Zomertientje doen onze vrijwilligers met één of meer gasten iets extra’s in de wat stille zomerperiode.

José en Els vertellen: “Op 16 september zijn Jose en ik met twee van onze Zonnebloemgasten op stap geweest. Nadat wij de dames hadden opgehaald lieten wij aan hen de keuze; gaan we naar de bakker in Nieuwveen of gaan we naar het theehuis bij de kinderboerderij op het terrein van Ipse De Bruggen/Ursula en daar iets nuttigen?

De dames kozen voor het theehuis en hadden wel zin om eerst een stukje te lopen. We zijn daar door het bos gegaan op weg het theehuis, in het bos hebben we nog even stil gestaan bij de grot die daar al jaren een plekje heeft. Mijn gast vertelde dat haar man deze grot vroeger had gemaakt en onze andere gast kwam op het Ursulaterrein oude gebouwen tegen waarbij ze nog namen van mensen wist die daar vroeger woonden.

In het theehuis gingen we aan de cappuccino met een groot stuk appeltaart met een dot slagroom. We hebben gezellig met z’n viertjes oude koeien uit de sloot gehaald met verhalen over vroeger, over hoe het er op school aan toe ging en hoe de leerkrachten toentertijd met leerlingen omgingen. Ook werd verteld over het geloof van vroeger en het werk wat of zij deden.

Tijdens het verhalen vertellen namen beide gasten nog een lekker ijsje. Zo waren de twee uur kletsen snel voorbij en de dames hadden het best naar het zin gehad!”

Ria van Bezouw

0172-539531
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk