Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Eén tegen eenzaamheid

b8fbe6b7-cfa3-42e6-aa96-b865fba12999jpeg

De Zonnebloem Nieuwveen was op 12 februari bij de aftrap van de campagne “Eén tegen eenzaamheid” van de gemeente Nieuwkoop.

Het was een informatieve en inspirerende bijeenkomst met als thema “Eenzaamheid”. Met een heldere presentatie van Professor Anja Machielse. Zij is bijzonder hoogleraar Empowerment van Kwetsbare Ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek. Zij had een adviserende rol bij het eenzaamheidsprogramma Voor Mekaar van de gemeente Rotterdam. Ook vervult ze een rol in de Wetenschappelijke Adviescommissie die het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

In de gemeente Nieuwkoop ervaren ongeveer 39% van de inwoners gevoelens van eenzaamheid. Er zijn al verschillende initiatieven die meehelpen om de eenzaamheid te bestrijden, zoals de Huiskamer in Noorden, de Open Tafels in Nieuwveen en Zevenhoven, de activiteiten bij de ouderenorganisaties enzovoort. Met elkaar wordt bekeken wat er nu mist en wat daar aan te doen is.

Eenzaamheid is een onderwerp waar onze Zonnebloem gasten én onze vrijwilligers mee te maken hebben. Wij tekenden voor het vervolg!

Ria van Bezouw

0172-539531
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk