Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.
We zijn druk bezig met het verbeteren van onze site. Tot we klaar zijn, zul je nog pagina's met oude styling tegenkomen. Excuus voor eventueel ongemak.

Workshop “Omgaan met dementie”

d8e55117-6738-4db2-a77f-d184efc15968jpeg

17 vrijwilligers van de Zonnebloem Nieuwveen mogen zich vanaf 26 februari dementievriendelijk noemen!

In een workshop van de landelijke organisatie “Samen dementievriendelijk” hebben de Nieuwveense Zonnebloem vrijwilligers ervaringen gedeeld en informatie gekregen hoe GOED om te gaan met mensen met dementie. Deze training op locatie, dus in eigen dorp en voor eigen groep, werd op enthousiaste wijze gegeven door Arie Slob van “Samen dementievriendelijk”.

Zo lang mogelijk meedoen voor iedereen

De vrijwilligers krijgen regelmatig te maken met Zonnebloemgasten (of hun partners) die dementie krijgen. De Zonnebloem Nieuwveen hanteert het uitgangspunt dat iedereen zo lang als mogelijk, ook wanneer dementie aan de orde komt, met activiteiten mee kan blijven doen of bezoekwerk blijft ontvangen. Maar hoe herken je dementie? Wat doe je dan? Hoe ga je er mee om? Hoe gaan we er als afdeling mee om?

GOED methode, vaardigheden voor omgaan met dementie

Door middel van een presentatie, heldere uitleg en rollenspellen zijn veel facetten van dementie en de verschillende vormen ervan tijdens de workshop aan de orde gekomen. In een rondje kennismaking werd duidelijk dat maar liefst 15 van de 17 cursisten in de directe omgeving iemand kennen en/of kenden met dementie. Dit benadrukt maar weer eens hoe belangrijk het is om vaardigheden mee te krijgen hoe hiermee om te gaan. Ook al blijft het altijd maatwerk, iedereen en elke situatie is anders, de GOED methode is een belangrijke basis om beter met mensen met dementie om te gaan. In de workshop werd hier uitgebreid aandacht aan geschonken.

Dank aan Samen dementievriendelijk, Arie Slob en onze landelijk Zonnebloemvereniging voor het aanbieden van deze workshop. De opgedane kennis kunnen we in ons Zonnebloemwerk én privé goed gebruiken!

De workshop is een aanrader voor iedereen. Kijk voor meer informatie en gratis online training op > https://samendementievriendelijk.nl

 

Ria van Bezouw

0172-539531
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Winkelen
  • Bezoekwerk