Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Leerzame geheugenworkshop

Zonnebloem afdeling

Een beursvloeractiviteit: op dinsdagmiddag 3 november was er, samen met de Alzheimerstichting, een geheugenworkshop georganiseerd in Sint Jozef.

Een kleine 50 personen waren op de gratis workshop afgekomen. Gasten, vrijwilligers en kennissen. Na de koffie/thee met krakelingen opende voorzitter Hans Haak de middag. Daarna werd er verteld wat de Alzheimer Stichting voor mensen kon betekenen. Iedereen is er altijd van harte welkom!

Psychologe Marianne Haverlach nam de microfoon over en vertelde van alles over het geheugen.  Het is interessant om te horen wat je allemaal kunt doen om je geheugen wat beter te gebruiken. Als men ouder wordt, is er sprake van vergeetachtigheid, maar er is wel zeker wat aan te doen. Bijvoorbeeld vitamine B12 slikken en gewoon buiten wandelen. Ook waren er leuke oefeningen zoals met je rechtervoet rondjes draaien en dan tegelijkertijd in de lucht een zes schrijven. Je kunt vaak maar een ding tegelijk.

In de pauze gingen de drankjes en zoutjes rond en werden er folders verspreid. Daarna ging het weer verder. Er kwamen diverse geheugensteuntjes aan bod, zoals een naam regelmatig herhalen om deze te onthouden. Ook is het belangrijk het brein actief te houden door je te verdiepen in een krant, een puzzel te maken en af en toe eens te oefenen met tastzin en andere zintuigen.

Hans Haak bedankte, na een gezellige en leerzame middag, Marianne met een bloemetje.

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken