Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Generatiekloof overbrugd

Zonnebloem afdeling

In het kader van de maatschappelijke stage, die gehouden werd op het Corlaer College op 29 en 30 juni, waren de gasten van De Zonnebloem uitgenodigd. 

Met het project wilden de leerlingen de 23 gasten van De Zonnebloem in het zonnetje zetten. 20 leerlingen hadden zich hiervoor opgegeven en hadden voor feestelijk versierde tafels in de aula verzorgd.

De middag begon om 14.30 uur met koffie en cake en met het voorstellen van het Corlaer College door vijftienjarige meisjes aan tachtigjarige en negentigjarige ouderen: hoe is de school ontstaan, welke vakken worden hier gegeven, welke niveaus zijn er, zelfstudie enz. Daarna kregen we te zien waar de leerlingen van 3 havo/vwo met de expedities naar toe zijn geweest in 2016: ze waren o.a. in Ghana, India en Zambia geweest, helpen op scholen en weeshuizen. 

Daarna volgde er een muziek- en vragenquiz. Fleur en Jaap hadden de leiding: liedje raden, vragen beantwoorden, spreekwoorden, het was allemaal niet gemakkelijk. Mevrouw Klaasje de Jong ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor.

Het advocaatje met slagroom en de lekkere hapjes ontbraken ook deze middag niet, dit werd allemaal door de leerlingen verzorgd, zodat onze 20 vrijwilligers ook van deze middag konden genieten. De leerlingen kwamen aan de tafels zitten, om met onze gasten gesprekken te voeren over o.a. het verschil van vroeger en nu. Er kwamen zelfs bitterballen op tafel.

Al met al een zeer geslaagde middag, waar leerlingen, gasten en vrijwilligers met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Iets dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Het was helemaal TOP!!!! Zo'n ontspannen sfeer!!!
Dank jullie wel, leerlingen van Corlaer! 

 

 

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken