Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Gezellige Rondvaart Giethoorn

Zonnebloem afdeling

Op zaterdag 8 april gingen we met 2 bussen naar Giethoorn, samen met 3 gasten en 1 vrijwilliger van Amersfoort Vathorst.

Het was vroeg opstaan, want de bus zou al vertrekken om 9 uur. En rond dat tijdstip gingen we inderdaad (na enkele malen iedereen te hebben geteld) op weg. Het was wat bewolkt maar meer dan een paar druppeltjes zijn er niet gevallen. We reden langs de Peperbus van Zwolle en daarna van de snelweg af, naar het gebied bij het Nationaal Park Weerribben-Wieden.  Het dorp Giethoorn telt 2600 inwoners en is bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Het wordt wel het 'Hollands Venetië' genoemd.

We kwamen aan bij 't Zwaantje,  een restaurant met een oude gelagkamer en toen iedereen zat kwam de koffie met appelgebak (met slagroom). Daarna werden we (samen met 3 Mexicaanse dames) verdeeld over twee boten en voeren we langs de mooie boerderijen van Giethoorn. Het was nu toch al lekker druk en er lagen vele bootjes, bestuurd door onhandige buitenlanders, in de weg. Maar uiteindelijk hadden we een mooi rondje gevaren, stapten allemaal weer uit het bootje en waren klaar voor de lunch. Tomatensoep, brood met een heerlijke kroket, met kaas of worst of jam en karnemelk, melk of koffie. Het smaakte prima. 

Tja, en dan komt ook weer de tijd van gaan. Allemaal weer in de bus en, langs mooie bollenvelden en met een lekker zonnetje, terug naar Nijkerk.

 

 

 

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken