Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Geanimeerde reanimatiecursus

Zonnebloem afdeling

Op maandag 29 januari volgden er weer 21 mensen de reanimatiecursus.

Het waren 9 Zonnebloem-vrijwilligers van onze afdeling en 12 mensen van de kerk (4 gereformeerd en 8 katholiek). Het potentieel aan vrijwilligers dat kan reanimeren en een AED-apparaat kan gebruiken in Nijkerk is weer uitgebreid.

Als er iets gebeurt, bv. tijdens onze uitjes, dan kunnen we ingrijpen. En dat zullen we ook doen.

Er vinden zo'n 300 reanimaties per week plaats (buiten het ziekenhuis). Meestal is dat bij iemand thuis. 20% daarvan komt toch weer het ziekenhuis uit en bijna 90% daarvan kan weer prima zijn leven oppakken.

Als iemand niet gereanimeerd wil worden, moet dat wel bekend zijn en schriftelijk bevestigd. Op www.thuisarts.nl staat een voorbeeld van een wilsbeschikking tot niet-reanimeren.  En op www.nvve.nl staat alles vermeld over de niet-reanimeren penning, die als behandelverbod tot reanimeren geldt.

Maar normaal gesproken staat er dus een grote hoeveelheid vrijwilligers ter beschikking die de overgrote meerderheid, die wel gereanimeerd wil worden, kan helpen als het hart er mee wil stoppen.

Op www.hartstichting.nl vind je alles over hart- en vaatziekten en op https://www.hartstichting.nl/doe-mee/reanimeren-in-6-stappen vind je meer informatie over reanimeren.

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken