Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Schitterend Zuiderzeemuseum

dscn0039jpg

28 mei was het zover: de MuseumPlusBus werd volgeladen. De reis werd aangeboden door de BankGiro loterij.

De zon scheen uitbundig en om 9.40 uur reden we door de polder, over de dijk naar het Enkhuizer Zuiderzeemuseum.

Jannie heette onze Zonnebloemgasten en -vrijwilligers, chauffeur Henri en reisleider Gerard hartelijk welkom. Daarna werden gasten en vrijwilligers gekoppeld. Eenieder kreeg een flesje water, pepermunt, drop. Aan alles was gedacht. In het restaurant werden we met koffie en Zuiderzeebollen onthaald. Om 12 uur begon de rondleiding, we gingen in drie groepen. De stoelen in de kerk bleken uit Nijkerk te komen. Huizen, winkels, kerk en alles was overgebracht vanuit de Zuiderzeeplaatsen zoals Wieringerwerf, Bunschoten en Hindelopen. De heerlijke lunch was erg welkom. Daarna even shoppen. Met de boot (dat was nog best lopen geblazen) gingen we weer naar de bus. Inladen bleek toch weer een hele klus te zijn. Onderweg werd zuster Henny even niet lekker, maar na tien minuten konden we onze weg toch weer vervolgen. Om vijf uur waren we weer in Sint Jozef. De reis was erg mooi, we hebben nog te weinig van het museum gezien, maar het was voor velen erg vermoeiend.

Organisatiecomité: bravo!

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken