Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Afdelingsvakantie Egmond aan Zee

a5cd978f-7ce5-48c6-b27e-b2a6c3642b66jpeg

Eindelijk was het dan zover waar we allen zo lang naar uitgekeken hebben, op maandag 6 juni brak de vakantie aan naar Egmond aan Zee.

Daar werden we door de vrijwilligers goed ontvangen met koffie/thee en wat lekkers, waarna HV de kamer indeling bekend maakte.

We verbleven in De Egmonden, waar we voor de gasten en vrijwilligers beschikte over verschillende appartementen. Een prachtige mooie locatie met alles erop en eraan. Maandag zijn we heerlijk uit eten gegaan bij Hotel Zuiderduyn in Egmond aan Zee zelf, zo kregen we gelijk een indruk van het plaatsje.

Dinsdag zijn we met kleine busjes vertrokken naar Groet waar een heerlijke lunch op ons stond te wachten, vervolgens gingen we met een treintje en een gids de omgeving verkennen, prachtig door de duinen, het was een geslaagde dag. Om 18.00 uur werd de patatjes en de warme hapjes gebracht. Voor sommige was dit echt een feestje omdat ze het thuis eigenlijk nooit eten.

Woensdagmorgen kregen we, doordat het met bakken uit de lucht viel, een vrije ochtend waardoor er leuke spelletjes gedaan zijn, een handwerkje gepakt of zomaar even lekker geluierd.

Gelukkig klaarde het in de middag op waardoor we het aandurfden om na buiten te gaan en een mooie wandeling over de boulevard hebben gemaakt. Vervolgens in een strandtent een heerlijk kopje chocolademelk met slagroom genuttigd. Daarna zijn we gaan winkelen in Egmond aan Zee en de braderie bezocht. Het diner hebben we genuttigd in Brasserie Santiago wat uitstekend verzorgd was.

Donderdag stond de Broekerveiling op het programma, ook daar werden we ontvangen met koffie en gebak. In het veiling lokaal werd het een en ander verteld hoe vroeger de koopwaar aan de man gebracht werd. Ook konden we zelf mee doen met de veiling, zodat de een met sla, de ander met aardappels, radijs of druiven naar huis ging. Tussen de middag hebben we daar ook goed geluncht. Om 2 uur stond de schipper klaar voor ons, om ons mee te nemen voor een mooie vaartocht.

Voor het diner hebben we de chinees een heerlijke maaltijd laten bezorgen.

En dan breekt de laatste dag al weer aan, nadat we alles ingepakt hadden en opgeruimd zijn we eerst nog door Munnickhof naar de Kaasmarkt in Alkmaar gebracht, daar hebben we kunnen zien en horen hoe vroeger de kaas verhandeld werd. Gelukkig konden we de kaas ook proeven en kopen. Na een poosje heerlijk op terras gezeten moesten we uiteindelijk toch weer terug om de koffers op te halen om richting Nijkerk te gaan.

Het was een hele mooie week met fantastische gasten die gezellig en leuk met elkaar over weg konden, spelletjes deden en zich lekker lieten verwennen met hapjes drankjes, koffie en gebak en lekker eten.

Ook voor de vrijwilligers Janny, Yvonne, Karin, Hetty, Peter, Johan, Jaap, Bep en Ellie was het een hele goede week waar we met veel plezier op terug kijken.

Zonnebloem logo

De Zonnebloem loterij 2022

Speel mee en kijk uit naar mooie prijzen!

Koop nu een lot

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken