Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Gilde-wandeling Amersfoort

Zonnebloem afdelingsnieuws

Woensdag 7 mei was de dag van de stadswandeling, ons aangeboden door het Gilde Amersfoort vanwege het 25-jarig bestaan van het Gilde.

Zes gasten in rolstoel met zes begeleiders waren uitgenodigd, maar door verschillende omstandigheden verscheen Nijkerk uiteindelijk met drie rolstoelen met daarin drie super enthousiaste gasten: Rijk Pater, mevrouw van Someren en Lies Veen, begeleid door Jetty van Someren, Anja Meijer en Ronny Blok. Vanuit De Flint liepen we richting centrum en zowel mevrouw Van Someren als Lies Veen herkenden heel wat panden van vroeger. Beiden hadden in Amersfoort gewoond en voor hen werd het een feest van herkenning. Hier zat vroeger bakker … en weet je nog … hier gingen we vroeger vlees kopen. We kwamen langs Jetty’s trouwlocatie en we bezochten een bijzonder hofje met de vroegere “pest”-huizen. Daarbij een schattig klein kerkje, niet langer in gebruik als echte kerk, maar nog wel vaak gebruikt als kapelletje waar getrouwd kan worden. In de pesthuizen wonen nu veel mensen die het financieel wat minder hebben, want het zijn sociale woningen. Eén echtpaar verleent er bijzondere zorg als iemand eens niet zo goed in staat is boodschappen te doen. Een bijzonder project! De koffiestop was bij Het Seminarie, een oud-modern gebouw, vroeger slechts kantorenpand, maar nu gedeeltelijk verbouwd tot zorgcentrum. Nog volop werd er gewerkt maar wij waren een van de eersten die gebruik mochten maken van het restaurant in de vroegere schuilkelder. Marie-Louise vertelde ons over de historie van het pand en over de mogelijkheden om hier een appartement te huren en toch volledige zorg (zoals in een verzorgingshuis) te krijgen. Hoewel het wisselvallige weer zorgde voor een fikse bui op de bolletjes kon zelfs dat de pret niet drukken. Heerlijk zo in de regen, verzuchtte een van de gasten, die het anders niet in het hoofd zou halen met regenachtig weer erop uit te trekken. De koffie in het Seminarie smaakte prima en we kregen er echte Onze-Lieve-Vrouwe-koekjes bij. Daarna nog een wat historische panden bekijken en toen was de rondwandeling al weer ten einde. Voldaan ging iedereen huiswaarts, waarbij Jetty Lies Veen nog even trakteerde op een rondritje langs haar bekende plekken. Al met al een super geslaagde Zonnebloem-excursie. Ronny

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken