Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Babbeltrucs

Zonnebloem afdelingsnieuws

Op maandagavond 6 oktober organiseerde de gemeente in samenwerking met de Politie, onze Zonnebloem-afdeling en Huize Sint Jozef een voorlichtingsavond over veiligheid.

Aan zo'n 35 senioren vertelde Marian Verkerk van Veiligheid Adviesbureau Verkerk het verhaal van babbeltrucs en berovingen.

Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij je aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen ze je geld en andere waardevolle bezittingen. Denk niet dat het jou niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. 'Ik voel mij niet zo lekker, heeft u voor mij een glaasje water?' Trap er niet in. Haal gerust een glas water, maar laat niemand binnen en doe de deur op slot.

Het was een gezellige, leuke avond. Van Jantine van der Hurk, beleidsadviseur Openbare orde en Veiligheid, kreeg iedereen een zogenaamde kierslothouder mee naar huis om de eigen veiligheid te verhogen. En de Zonnebloem zorgde voor een advocaatje aan het einde. Iedereen bleef gezellig zitten en de ingevulde evaluatieformulieren verhaalden van een mooie, nuttige avond. 

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken