Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem Nijkerk en de gebiedsteams

Zonnebloem afdelingsnieuws

Op een bijeenkomst van Sigma is contact gelegd tussen De Zonnebloem afdeling Nijkerk-Nijkerkerveen en de gebiedsteams van Nijkerk.

Fenneke Frederikze is werkzaam bij het Gebiedsteam Centrum en heeft op 19 april 2017 voor de Zonnebloem-vrijwilligers een presentatie gehouden over de vier in 2015 gestarte gebiedsteams: het betreft een in Nijkerk gehanteerde naam voor de ook wel bekende sociale wijkteams.

De AWBZ is ingekrompen, de WMO is uitgebreid en de WMO/Jeugdwet zijn in 2015 naar de gemeenten gegaan. In de gebiedsteams, die Nijkerk toen oprichtte, worden diverse organisaties met elkaar verbonden om Nijkerkers met maatschappelijke problemen te helpen. 

Aan de kant van de casus van mevrouw Jansen wordt de werkwijze van de gebiedsteams uitgebeeld. Veelal begint dat met een zogenaamd keukentafelgesprek.

Marie stelt zich beschikbaar om als figurant de (echt bestaande) mevrouw Jansen te spelen. Fenneke vertelt over mevrouw Jansen die wordt opgenomen in het ziekenhuis, waarna geconstateerd wordt dat mevrouw Jansen toch enige problemen heeft (bijv. een verwaarloosd huis en een chaotische administratie) en eigenlijk niet meer zelfstandig kan voortgaan. Fenneke laat zien dat mevrouw Jansen slechts weinig contacten heeft, maar dat deze contacten (aangevuld met professionele hulp) toch kunnen voorzien in een mooi vervolg van het leven van mevrouw Jansen. Vrijwillige figuranten beelden deze netwerkcontacten uit met lijntjes (touwtjes) van de vrijwilliger (de thuishulp, een zus, een verre vriend, de huisarts) naar mevrouw Jansen.

Doordat het netwerk weer goed gaat lopen, zorgt een begeleider/casemanager ervoor dat mevrouw Jansen weer de regie over haar eigen leven krijgt.

Zo hebben we een goed beeld gekregen van wat gebiedsteams kunnen betekenen (voor onze gasten en voor onszelf): de Zonnebloem is een vindplaats voor kwetsbare mensen en we weten nu waar we voor die kwetsbare mensen terecht kunnen. De gemeente is bereikbaar via nummer 14033, waarna doorverbonden wordt naar het gebiedsteam.

Petra Weijzen

06-15505330
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Kunst en cultuur
  • Creatieve workshops
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken