Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Dagje uit naar Broek op Langendijk

Zonnebloem afdeling

Dagje uit naar Broek op Langendijk

Om 09.00 uur vertrokken bus, busje en auto richting Broek op Langendijk. Bij aankomst stond er in het (koude, kachel kapot) restaurant de koffie klaar met een lekkere slagroomsoes.

De deelnemers werden in 2 groepen gesplitst. De ene groep ging varen, de andere bezocht het museum en de veiling.

In een rondvaartboot stuurde de schipper ons tussen de '1000' eilandjes door waarop de groente wordt/werd verbouwd. Na het oogsten werden de producten dan per boot, anders was niet mogelijk, naar de veiling gebracht. Heden ten dage is er nog slechts 1 traditionele teler actief. De rest van eilandjes is voor hobby en mechanisering is heeft ook hier zijn intrede gedaan.

In het museum werd ons verteld over hoe het er vroeger op het land aan toe ging. Hierbij liet onze gids allerlei oude gereedschappen zien en vertelde hij hoe hij als kind met zijn vader en de rest van het gezin moest werken op het land.
Een mevrouw in klederdracht vertelde ons wat er destijds door de dames werd gedragen. Ze had een mooie fluwelen rok aan met daaronder......nog eens 4 rokken hetgeen bij de mannelijke toehoorders tot enig gelach leidde.

Tijd voor de Westfriese Lunch. Begonnen werd met een heerlijke goed gevulde groentensoep (hoe kan het ook anders in dit gebied). Daarna wel 6 soorten brood en een varieteit aan beleg met ook nog een lekkere warme kroket. Daar waren we ook wel aan toe, zeker iets warms want de kachel was nog steeds niet gemaakt.

Hierna ging de tweede groep de rondvaart maken en de eerste groep richting veilinggebouw. Er werd ons daar op een wel heel aparte manier verteld hoe dat veilen vroeger allemaal ging. De 2 dames en 1 heer voerden een amusante show op met aan het eind ook echt bieden op zakjes met groeten en fruit. Tenslotte als afsluiting nog een wedstrijdje wie als dichtste bij de 10 cent de klok stil liet staan. Voorzitter Bert lukte dat als beste en zijn naam mocht hij dan ook op het scorebord schrijven.

Inmiddels was de groep van de rondvaart ook terug en konden we de bus in richting Odijk. Dat duurde wat langer dan gedacht omdat op de A2 een dikke file stond. Maar uiteindelijk kwamen we heel en voldaan terug bij de Nicolaaskerk. Tijd voor een laatste groepsfoto en dan naar huis.

Een mooi dagje uit 2017 welke mede mogelijk werd gemaakt door de Vrienden van het Witte Kerkje en Kassing Tours. Met dank aan Ina en haar team voor de organisatie.

Wat rest zijn de foto's en filmpjes. Klik HIER om ze te bekijken.