Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zweefvliegen op Terlet

Zonnebloem afdeling

De spits is er af. De eerste 2 deelnemers hebben een proefvlucht gemaakt in een zweefvliegtuig.

Een spannende middag voor Trees Groenen en Riet Vernooij. Zij maken voor het eerst een vlucht in een zweefvliegtuig op het Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet bij Arnhem.

Dit alles onder het toeziend oog van Hans Tuijl die als belangstellende erbij wilde zijn.

Na aankomst een kleine tegenvaller. Wegens een overval in Arnhem was het luchtruim gesloten. Maar na een kopje koffie en een uurtje wachten konden we terug naar de startbaan. Er brak zowaar een klein zonnetje door wat goed is voor de nodige thermiek. Dat is de opstijgende warme lucht waarmee je in een zweefvliegtuig langer in de lucht kan blijven.

Trees beet het spits af, gevolgd door Riet. Beide dames verbleven ongeveer een kwartiertje in 'hoger sferen' met hun instructeurs. Met een grote glimlach stapten ze na de perfecte landing uit het zweefvliegtuig. Het eerste wat Riet kon zeggen was 'wat is dit gaaf!'.

Vrijdag 19 en 26 mei gaan we nog een keer met in totaal 12 deelnemers/vrijwilligers de lucht in.

Kijken hoe het was? Klik dan HIER voor het fotoalbum.

Zita Blokker

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?