Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Koffieochtend met Imker

20180323-koffieochtend-imker004jpg

Koffieochtend met imker Marius Woensdregt uit Zeist

De zaal was muisstil tijdens de uiterst boeiende presentatie van Marius Woensdregt. Marius is imker en nam ons mee in de wereld van de bij.

Eerst even het verschil tussen hommel, wesp en bij. En daarna bijna 2 uur lang kwamen we in de wereld van de bij. Wat gebeurt er allemaal in een bijenkorf of -kast. Rangen en standen zijn er niet. Alles loopt er gesmeerd zonder management. Iedere bij doet zijn taak of springt ergens anders bij als dat nodig is. En oh ja, de mannetjes bijen - de darren - doen helemaal niets! Behalve dan ervoor zorgen dat er nieuwe bijen komen.

Ook het leven en het gedrag van bijen in de vrije natuur is indrukwekkend te noemen. Waar moeten zij heen voor de nectar en het stuifmeel en hoe komen zij daar. Moderne computernavigatie is er niets bij.

Uiteindelijk kunnen we genieten van de honing die de bijen produceren. Maar ook daar zijn grote verschillen tussen de echte honing en de honing van gemanipuleerde bijenvolken die bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen bevat.

Bijen zijn heel belangrijk voor ons ecosysteem en de biodiversiteit. Maar worden ook door ons doen en laten ernstig bedreigt. Er zou al 3/4 van de bijen verdwenen zijn. En wist je dat wij bijen exporteren naar bijvoorbeeld Amerika waar ze een kort leven beschoren zijn door hoe men er daar mee omgaat voor de consumptiemaatschappij?

Kortom een leerzame ochtend door een kundige en gedreven imker uit Zeist.

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Zita Blokker

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?