Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Dagje uit Avifauna

20190528-zbo-avifauna026jpg

Het jaarlijkse dagje uit van van de afdeling bracht ons dit jaar naar Avifauna

Om 09:30 sloot chauffeur Rijn de deuren van de bus en gingen we naar Alphen a/d Rijn.

Bij aankomst werden we naar de Struisvogelzaal geleidt waar voor ieder koffie/thee met een wel heel groot stuk gebak klaarstond. Die lieten we ons smaken.

Voldaan door al dat lekkers togen we naar buiten waar de zon volop scheen. We hadden anderhalf uur de tijd om de vogels in het park te bezoeken en bekijken. Grote vogels, kleine vogels en heel veel met felle kleuren uitgedost. Alsof het iedere dag feest is in Avifauna. En dan die namen. Ooit gehoord van de 'Zilverwangneushoornvogel'? Er waren ook meerdere Ooievaarsnesten al dan niet met pluizige jongen.

Op ons verzoek mochten we iets eerder komen lunchen omdat we anders moesten rennen voor de boottocht. Alle hulde aan de medewerkers van Avifauna voor hun ondersteuning de hele dag.
Een echte Zonnebloemlunch. Van alles ruim voldoende waarbij de soep en kroket niet ontbraken!

Als laatste activiteit van de dag stond een boottocht naar het Brasemermeer op het programma. Gemoedelijk varend door de wetering langs o.a. Woubrugge kwamen we op het meer. De kapitein, die ons onderweg van wat wetenwaardigheden voorzag, pookte het vuurtje wat op. Op 'hoge snelheid' maakten we een grote ronde over het meer. Op de weg terug door de wetering genoten we nogmaals van het uitzicht, de zon en de meer dan gemiddelde huizen.

Na het afmeren ging Rijn snel de bus halen. Iedereen stapte in en rond 16:00 uur kon de terugreis beginnen. Traditie bij ons dagje-uit is bijna altijd de file. Zo ook deze dag. Dik na 17:00 waren we daarom pas terug in Odijk.

Allemaal tevreden gezichten met een glimlach(!) en geluiden. Iedereen die heeft bijgedragen van deze dag een succes te maken bedankt. Natuurlijk onze chauffeur Rijn en Kassing Tours. En niet te vergeten Jan Pelleboer voor het fantastische weer.....

Wat rest zijn de beelden. Klik hier voor het fotoalbum

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Zita Blokker

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?