Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Bunniks Broodje Kaas

img4670jpg

Bunnikse historie. Een film over bakker Martien van Dijk en de Kaaswinkel van Jan en Els van Manen.

De film van ongeveer een uur is gemaakt door Carmely en Daniel Bourguinon uit Bunnik. Een historisch document over 3 echte Bunnikenezen die met liefde en passie hun vaste plek in de bunnikse samenleving hebben verankerd. In de film komen ook veel klanten van Bunnik en daarbuiten aan het woord.

In de kantine van Bunnik '73 werd de film vertoond voor ongeveer 70 belangstellenden. Mooi om te zien hoe de hoofdrolspelers hun zaak destijds hebben overgenomen van hun ouders en die tot op de dag van vandaag voortzetten. Jammer dan Martien van Dijk er eind dit jaar vanwege zijn pensioen mee stopt.

Ook de deelnemers van de Zonnebloem Odijk hadden hun herinneringen. Zo was Riet destijds buurmeisje van Martien, Ben was op de Barbaraschool tegenover de bakkerij geweest omdat er in Odijk nog geen scholen waren, de vader van Eef en Wouter was collega van Kees van Manen, de vader van Jan en Jos Aben was geboren aan het andere eind van de Rijnzichtlaan. Eef herinnerde zich nog de spoorpunten die je bij Piet, de vader van Martien, kon kopen voor 10 cent. Martien maakt ze nog steeds vertelde hij.

Na afloop werd er nog druk nagepraat over de film, de geschiedenis van Bunnik en de bakkerij en kaashandel in het bijzonder. Dit alles onder het genot van een lekker stukje gebak, kaas en nootjes van, hoe kan het anders, bakkerij van Dijk en kaashandel van Manen.

Een leuke avond!

 

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Zita Blokker

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?