Uiterst geslaagde dag uit naar Leerdam

Zonnebloem afdelingsnieuws

Donderdag 21 mei zijn we met onze gasten en vrijwilligers naar Leerdam geweest.

's ochtends om 09.30 uur zat iedereen, zo'n 70 personen,  in de bus van Pouw vervoer en 2 kleine busjes en kon de reis naar Leerdam beginnen.

Als eerste deden we het Nationaal Glasmuseum aan. Te beginnen met een heerlijke kop koffie of thee en niet te vergeten het koekje. Want dat hoort erbij.

Daarna vulden we de tribune bij de demonstratie glasblazen. Een 4-tal glasblazers lieten ons zien hoe het e.e.a. in zijn werk gaat. Het verhaal erbij werd verteld door een vriendelijke dame. Deze demonstratie duurde ongeveer een uur. 

Er volgde een korte wandeling naar de boot voor een rondvaart met lunch over de Linge. Iedereen genoot ervan. Het was dan ook prachtig weer. Na een uurtje maakte de boot linksomkeer en gingen we weer terug naar Leerdam. En dan zie je de dingen van de andere kant. Zo blijft het steeds weer iets nieuws.

Eenmaal aangemeerd ging iedereen van boord en maakten we een korte wandeling door het centrum van Leerdam. Menigeen kon hierbij de verleiding van een heerlijk ijsje niet weerstaan.

Tenslotte terug naar de opstapplaats van de bus. Allemaal enigsins moe maar voldaan ingestapt en ingeladen reden we terug naar ons vertrouwde Odijk.

Op het Nicolaasplein als afsluiting een mooie groepsfoto en dan huiswaarts.

Een prachtige dag, goed georganiseerd door Ina en Noldy. In de bus sprak kersverse voorzitter Bert Staal een woord van dank aan de organisatie en de vrijwilligers die er voor de gasten zo'n mooie dag van hebben gemaakt.

De foto's staan in een album. Klik HIER om ze te bekijken.

Bekijk de fotoalbums van Ina. Klik daarvoor HIER of HIER.

Zita Blokker

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?