Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Zonnebloem behoudt alleen eigen vaarvakanties

De Zonnebloem organiseert met ingang van 2018 geen bus- en vliegvakanties meer.

 

18-03-2017

Nationale Vereniging de Zonnebloem organiseert vanaf 2018 alleen nog vaarvakanties met MPS de Zonnebloem. De Nationale Vergadering, het hoogste besluitvormend orgaan binnen de vereniging, bekrachtigt het voorgenomen besluit om te stoppen met alle overige vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Daardoor daalt vanaf volgend jaar het aantal vakantiedeelnemers van acht- naar drieduizend. Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is het aangepaste vakantieschip van de Zonnebloem de enige mogelijkheid om op vakantie te kunnen.  

Stijgende kosten 

Het zelf blijven organiseren van onder meer de bus- en vliegvakanties is voor de Zonnebloem onhaalbaar. Gemiddeld betaalt de Zonnebloem per vakantiedeelnemer zevenhonderd euro bij. Dat zijn de extra kosten die de beperking met zich meebrengt, zoals voor bijvoorbeeld aangepast vervoer, zorgfaciliteiten en reis- en verblijfkosten voor de Zonnebloemvrijwilligers die de reizen begeleiden. De laatste jaren stegen de kosten voor de vakanties aanzienlijk. De structurele inkomsten uit fondsenwerving daalden echter. Met de drastische inkrimping van het vakantieaanbod brengt de Zonnebloem de inkomsten en uitgaven weer in balans. Zo blijft de vrijwilligersorganisatie een gezonde, krachtige en toekomstbestendige vereniging voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Alternatief vakantieaanbod

Toch wil de Zonnebloem ook in de toekomst tegemoet blijven komen aan de vakantiebehoeften van mensen met een lichamelijke beperking. Daarom onderzoekt het de mogelijkheden voor een alternatief vakantieaanbod.

Zita Elbertse

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?