Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Zonnebloem behoudt alleen eigen vaarvakanties

De Zonnebloem organiseert met ingang van 2018 geen bus- en vliegvakanties meer.

 

18-03-2017

Nationale Vereniging de Zonnebloem organiseert vanaf 2018 alleen nog vaarvakanties met MPS de Zonnebloem. De Nationale Vergadering, het hoogste besluitvormend orgaan binnen de vereniging, bekrachtigt het voorgenomen besluit om te stoppen met alle overige vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Daardoor daalt vanaf volgend jaar het aantal vakantiedeelnemers van acht- naar drieduizend. Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is het aangepaste vakantieschip van de Zonnebloem de enige mogelijkheid om op vakantie te kunnen.  

Stijgende kosten 

Het zelf blijven organiseren van onder meer de bus- en vliegvakanties is voor de Zonnebloem onhaalbaar. Gemiddeld betaalt de Zonnebloem per vakantiedeelnemer zevenhonderd euro bij. Dat zijn de extra kosten die de beperking met zich meebrengt, zoals voor bijvoorbeeld aangepast vervoer, zorgfaciliteiten en reis- en verblijfkosten voor de Zonnebloemvrijwilligers die de reizen begeleiden. De laatste jaren stegen de kosten voor de vakanties aanzienlijk. De structurele inkomsten uit fondsenwerving daalden echter. Met de drastische inkrimping van het vakantieaanbod brengt de Zonnebloem de inkomsten en uitgaven weer in balans. Zo blijft de vrijwilligersorganisatie een gezonde, krachtige en toekomstbestendige vereniging voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Alternatief vakantieaanbod

Toch wil de Zonnebloem ook in de toekomst tegemoet blijven komen aan de vakantiebehoeften van mensen met een lichamelijke beperking. Daarom onderzoekt het de mogelijkheden voor een alternatief vakantieaanbod.

Zita Blokker

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?