Start Zonnebloemloterij 2017 - burgemeester koopt eerste loten

Zonnebloem afdelingsnieuws

Maandag 24 april is in de gemeente Bunnik het startschot gegeven voor de Zonnebloemloterij 2017

Burgemeester Hans Martijn Ostendorp heeft de eerste Zonnebloemloten van 2017 gekocht. Jolanda den Hartog, bestuurslid Bezoekwerk van de afdeling Werkhoven en Bert Staal, voorzitter van de afdeling Odijk verkochten als startschot de eerste loten aan de burgemeester van de Gemeente Bunnik.

Al jaren is De Zonnebloemloterij een begrip in het land. Ieder jaar gaan tienduizenden vrijwilligers in Nederland de straat op om loten te verkopen. Mooi om de plaatselijk kas te spekken en tegelijkertijd de zichtbaarheid te vergroten.

De Zonnebloem heeft als doel door de inzet van vrijwilligers, het welzijn te bevorderen van en hulp te bieden aan langdurig lichamelijke zieken, personen met een lichamelijke beperking en lichamelijk hulpbehoevende ouderen - vooral diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen.

Lotenverkoop in gemeente Bunnik

In Werkhoven worden de loten huis-aan-huis verkocht in de periode tussen 15 mei en 11 juni. Een paar dagen vóór de verkoop ontvangen de inwoners van Werkhoven een flyer in de brievenbus als vooraankondiging van de lotenverkoop.

In Odijk worden de loten zo veel mogelijk huis-aan-huis verkocht. Daarnaast worden de loten ook aangeboden op de Odijkse Plantjesmarkt op 20 en 21 mei.

En de Bunnikse inwoners kunnen hun Zonnebloemlot kopen tijdens de Bunnik Fair op 10 juni.

De lotenverkoop is voor menig vrijwilliger met gemengde gevoelens. De een vindt het leuk om loten te verkopen, de ander doet het met frisse tegenzin. Maar we doen het!, aldus Den Hartog en Staal om mensen met een lichamelijke beperking vooruit te helpen.

Verkoper gemist? U kunt ook loten kopen via www.zonnebloem.nl/loterij

Zita Blokker

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?