Cookies

De Zonnebloem gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren, gebruiksgemak te verbeteren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties en informatie te zien krijgt wanneer u gebruik maakt van deze website. Meer informatie over de cookies kunt u vinden op onze privacy pagina.

Uiterst succesvolle Lotenverkoop 2017

Zonnebloem afdelingsnieuws

Zowel bij de huis-aan-huis verkoop als op de Plantjesmarkt werden veel meer loten verkocht dan gedacht/verwacht.

Nadat we op 24 april het eerste lot hadden verkocht aan onze burgemeester gingen 9 vrijwilligers de deuren langs om Zonnebloemloten te verkopen. Als snel waren een paar verkopers door hun loten heen en kwamen bij de penningemeester extra loten halen. Uiteindelijk werden 700 loten aan de deur verkocht (2016:500).

Van de 1000 loten die we hadden besteld waren er nog maar 300 over voor de plantjesmarkt. Te weinig vond de penningmeester en hij bestelde er 250 bij.

20-21 mei was de Plantjesmarkt. Beide dagen was het zonnig en blijkbaar nodigde dat uit om loten te kopen. Met 6 vrijwilligers stonden we afwisselend op de inrit van Mocking de loten aan de man te brengen. Zondagmiddag om 17 uur stopten we ermee en hadden we 440 loten verkocht!

Hartelijk dank aan Joke, Noldy, Lida, Hannie, Yvonne, Bert, Ineke, Ina, Judith, Zita, Reyer voor de inzet.
En aan de Vrienden van Odijk en Woninginrichting Mocking voor de gastvrijheid.

Op naar de Bunnik Fair 2017 op 10 juni. De volgende uitdaging.

Tenslotte nog een waargebeurde anekdote:
Ik verkocht dinsdagavond 16 mei loten in de Goudsbloem. Ik bel aan en er doet een meisje van een jaar of negen open. Is je vader of moeder thuis vraag ik. Haar moeder komt naar de voordeur en ze wil een lot kopen. Het meisje vraagt: waar is dit voor? Ik probeer haar in haar taal duidelijk te maken wat we met de € 2,- van haar moeder doen. Mijn verhaal is nog niet af of ze draait zich pardoes om en rent de trap op naar haar kamer met de woorden 'ik wil ook een lot!'. Moeder en verkoper verbaasd achterlatend. Ze komt de trap af met een munt van € 2 uit haar spaarpot in haar hand. Ik geef haar het lot, bedank ook haar en we nemen afscheid. Ik ging die avond met een glimlach op mijn gezicht slapen terwijl ik dacht: hoe zou ze heten?

Eef Goes
Penningmeester

 

 

Zita Elbertse

030-6567176
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?