Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Oudewater zorgt.................voor elkaar

Zonnebloem afdelingsnieuws

Interview Tineke Kelderman

Oudewater zorgt ... voor elkaar!

Tineke Kelderman (65) is vrijwilligster bij de Oudewaterse

afdeling van De Zonnebloem. Zij bezoekt regelmatig twee

dames, organiseert activiteiten en uitstapjes en gaat mee op reis

met gasten van De Zonnebloem. Onder het genot van een kop

koffie vertelt ze hoe ze tot dit vrijwilligerswerk gekomen is en

wat er zo leuk aan is.

“Tot mijn eenenzestigste heb ik gewerkt als schadebehandelaar bij een assurantiekantoor. Onze wederzijdse ouders, die in Zeist woonden, vroegen in die tijd bovendien aandacht en verzorging. Al met al had ik een behoorlijk druk bestaan.Toen mijn baan plotseling wegviel en onze ouders overleden waren, had ik ineens veel tijd over. Als je buiten Oudewater werkt, heb je weinig gelegenheid om een uitgebreid sociaal netwerk in je woonplaats op te bouwen. Wel heb ik nog een aantal vriendinnen uit de tijd dat de kinderen klein waren, waar ik regelmatig mee ga wandelen. Een van hen vroeg of ik eens mee wilde naar een vergadering van De Zonnebloem. Dat heb ik gedaan en ik voelde medirect aangetrokken tot het vrijwilligerswerk dat zij bieden.

Regelmatig bezoek ik nu twee oudere dames. Het contact doet niet alleen hen goed, maar zelf geniet ik er ook van. Je ziet eens iemand buiten je vertrouwde kringetje. Het bezoek kan op allerlei manieren ingevuld worden. Dat varieert van samen een kaartjeleggen, puzzelen, naar de markt gaan of gewoon een kop koffie drinken. Veel oudere mensen voelen zich eenzaam. Ook al komen de kinderen regelmatig op bezoek, dan is het toch leuk om eens iemand anders te zien. Vaak bespreek je met een ‘vreemde’ andere dingen dan met je kinderen. Het is bij dit vrijwilligerswerk natuurlijk wel belangrijk dat je interesse in mensen hebt en dat je goed kunt luisteren. Door iets voor een ander te doen, voel je je weer nuttig in de maatschappij en je leert van elkaar.

Mede door De Zonnebloem heb ik veel nieuwe contacten gekregen. Inmiddels ben ik ook bestuurslid enben verantwoordelijk voor de activiteiten. We organiseren hele leuke dingen zoals een gezellige middag met een artiest in De Klepper, met elkaar pannenkoeken eten of picknicken. Binnenkort gaan we met de bus een dag naar het speelgoed- en oude ambachtenmuseum in Terschuur. Het is altijd reuze gezellig en als je ziet dat de gasten genieten, dan geniet je zelf ook. Dat geldt ook voor de reizen van De Zonnebloem. Kort geleden ben ik naar Duitsland geweest, een geweldige ervaring. Bij onze afdeling zijn zo’n 40 vrijwilligsters actief met o.a. huisbezoeken, rolstoelwandelen, het helpen bij activiteiten, in het bestuur enz.

Eén keer per jaar maken we met alle vrijwilligers een fietstocht. Dat is altijd reuze gezellig. Bovendien organiseert De Zonnebloem regelmatig regionale thema bijeenkomsten die heel erg leerzaam zijn.

Ik vraag me wel eens af hoe onze toekomst er uit ziet. Onze kinderen hebben het veel te druk met hun werk en de kinderen. Er blijft weinig tijd over om vrijwilligerswerk te doen. Ik zeg wel eens gekscherend tegen een vriendin, die hier in de buurt woont, dat we beter niet kunnen verhuizen zodat we als het nodig is voor elkaar kunnen zorgen.”

Lijkt het u ook leuk om vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem te doen (ook heren zijn van harte welkom!), neem dan contact op met

Amy van der Louw  0348-471300 of via het contactformulier

 

Amy van der Louw

0348-471300
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?

Specialiteiten

  • Uit eten/terrasje pakken
  • Winkelen
  • Buitenactiviteiten
  • Bezoekwerk
  • Bezoek aan dierentuinen en natuurparken