Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Afstuderen met Zonnebloemkaraoke

Zonnebloem afdelingsnieuws

Vier ROC-studenten Facilitair kregen een afstudeeropdracht

Vier ROC-studenten Facilitair Leidinggevende kregen een afstudeeropdracht: haal geld op voor een goed doel en organiseer hiermee een activiteit. Hun antwoord: een karaokemiddag voor Zonnebloemers in het stadion van FC Twente.

In groepjes gingen de studenten aan de slag met hun opdracht. Monique, Chaneeqa, Kim en Ezla vormden een team en dachten al snel aan de Zonnebloem. “Op tv zie je steeds vaker nieuws over mensen die helaas niet zo gemakkelijk in contact komen met anderen. Voor deze groep wilden we iets organiseren.”

Nummers van vroeger

De vier meiden deelden een enquête uit onder de Zonnebloemers uit Enschede. “Het bleek dat ze allemaal iets met muziek wilden. Daarom vroegen we ze naar hun muzieksmaak. Op basis daarvan hebben we een karaokemiddag georganiseerd. We printten songteksten uit van hun favoriete nummers en lieten die afspelen. Frans Bauer, Ilse DeLange, maar ook nummers van vroeger die wij niet kenden. De microfoon ging bij elk nummer rond. En op het eind zong iedereen tegelijk mee.”

FC Twente

De middag vond plaats op een bijzondere locatie: de Grolsch Veste, thuisbasis van voetbalclub FC Twente. “Een ander ROC zit in dat stadion, dus we mochten van de ruimte gebruikmaken. Bij veel deelnemers, die eigenlijk allemaal in de buurt wonen, kwamen herinneringen van vroeger naar boven. Of ze hadden het juist nog nooit van binnen gezien. We kregen leuke reacties!”

369 euro

Om geld op te halen, werden lootjes verkocht. “We hebben er zeker 150 verkocht. Goed voor een totaalopbrengst van 369 euro, die in zijn geheel naar de lokale Zonnebloem gaat. “Dan kunnen ze wat extra’s doen. Een grotere activiteit, of een wat duurdere.”

Een beoordeling vanuit school hebben de meiden nog niet gehad. “Maar wij vonden het echt heel leuk om te organiseren. Natuurlijk gaat het om afstuderen, maar op deze manier geeft het wel een extra goed gevoel.”

Langdurige samenwerking

Bert Hassink, voorzitter van de Zonnebloem in Enschede, is enthousiast over de samenwerking met het ROC. “We praten nu over een langdurige samenwerking, waarbij we onze deelnemers kunnen samenbrengen met de leerlingen tijdens hun lessen. Zoals bij de Cas Spijkers Academie: daar zijn mensen nodig om in het restaurant te komen eten. Of bij verzorgingsopleidingen, waar leerlingen een kapbeurt, manicure of pedicure aan iemand geven. En het werkt twee kanten op. Het is genieten voor onze deelnemers, en tegelijkertijd brengen we jonge mensen in contact met de Zonnebloem.” 

Margriet van Abbe

06-25271454
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?