Cookies

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

Instellingen

Zonnebloem.nl en de bijbehorende (sub)domeinen maken gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om bezoekers een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen advertentie cookies, zodat De Zonnebloem u relevante en gepersonaliseerde advertenties kan tonen buiten deze websites om.

Uw internetgedrag buiten de websites kan ook door deze derde partijen gevolgd worden door middel van tracking cookies. Door op akkoord te klikken bevestigt u akkoord gaat met het gebruik van analytische en tracking cookies en cookies van derde partijen.

Voor meer informatie klik hier

U kunt zelf instellen welke cookies u van ons accepteert. Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies uw website ervaring niet optimaal kan zijn. Meer informatie over het gebruik van gegevens van verschillende cookies vindt u in ons cookiebeleid.
Via youronlinechoices.com kunt u zelf bepalen per netwerk of u advertenties krijgt te zien op basis van uw vorige websitebezoek en interesses. U kunt de cookies ook van uw apparaat verwijderen door te klikken op de browser die voor u van toepassing is: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari (macQS), Opera.

Regionaal vertrouwenspersoon benoemd

Vertrouwenspersonen en grensoverschrijdend gedrag 

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je als deelnemer of vrijwilliger bij de Zonnebloem te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag. Het gaat daarbij om onaangename en soms aangrijpende situaties waarbij je behoefte hebt aan een vertrouwelijk gesprek. De Zonnebloem vindt het belangrijk dat je dan terecht kunt bij een vertrouwenspersoon in de vereniging. Deze is er voor vrijwilligers én deelnemers. 

Situaties van grensoverschrijdend gedrag

Bij grensoverschrijdend gedrag kan het zijn dat je je onrechtvaardig behandeld voelt. Je voelt bijvoorbeeld dat je min of meer buitengesloten wordt door een aantal andere vrijwilligers. Of je krijgt te maken met ongewenste intimiteiten door een deelnemer. Maar het kan ook gaan om een situatie waarin je behoefte hebt aan een gesprek bij een overlijden of verlies.

Plaatselijk bestuurslid bezoekwerk

De rol van vertrouwenspersoon legt de Zonnebloem bij het bestuurslid bezoekwerk van de plaatselijke afdeling. Deze is voor deelnemers en vrijwilligers goed bereikbaar en heeft ervaring in het voeren van (begeleidende) gesprekken. Hij/zij bespreekt samen met je de situatie en bekijkt indien nodig wat mogelijke acties zijn. Soms kom je samen tot de conclusie dat een doorverwijzing kan helpen. Het bestuurslid bezoekwerk begeleid je daarin.

Andere mogelijkheden

Wellicht heb je als afdelingsvrijwilliger of deelnemer behoefte aan een vertrouwelijk gesprek met een vertrouwenspersoon die wat verder afstaat van de plaatselijke afdeling. Of het gesprek met het plaatselijk bestuurslid bezoekwerk als vertrouwenspersoon biedt je niet de ondersteuning die je wenst. Het regionaal bestuurslid dat de ook de taak van vertrouwenspersoon heeft, kan dan je aanspreekpunt zijn. Mocht dat ook niet wenselijk zijn of de gewenste resultaten opleveren, dan is het hoofd vrijwilligersondersteuning van het Nationaal Bureau beschikbaar (christine.linzel@zonnebloem.nl).  Als je als vakantiedeelnemer of -vrijwilliger te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag, dan is het hoofd vrijwilligersondersteuning sowieso je eerste aanspreekpunt.

De regionale vergadering van 18 september 2018 heeft ingestemd met de benoeming van Petra van Gend-Mulders tot vertrouwenspersoon van de regionale afdeling Rijn & Heuvel. 

Petra is bereikbaar op tel.nr. 06-41866345, e-mail vertrouwenspersoon@zonnebloemrh.nl

Zonnebloem logo

De uitslag van de Zonnebloem loterij is bekend.

Kijk snel of je in de prijzen bent gevallen!

Naar de uitslag

Paul Berendsen

0610346472
contactformulier

Contact & Aanmelden

Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling?